بازگشت به صفحه اخبار
دوشنبه 09-07-1403
دسته بندی: فرهنگی و هنری , اجتماعی ,
در گفت‌وگو با آزنیک، مطرح شد؛

رونق ویترین کتاب کودک و نوجوان در گرو برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی

نائب رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان، بیان کرد: امروزه کمبود کاغذ و مقوا یکی از مشکلات ناشران است و به دلیل مشکلات ارزی، انجمن فرهنگی ناشران نیز نمی‌تواند به این موضوع ورود کند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، ادبیات کودک و نوجوان یکی از موضوعات مورد توجه در کشور است و اهمیت این موضوع آن جایی مشخص‌تر می‌شود که طبق آمار از سال گذشته تا تیرماه امسال، حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ کتاب تألیفی و ۱۰ هزار و ۲۱۰ کتاب ترجمه شده در حوزه کودک و نوجوان منتشر شده است.


در اینباره، حمیدرضا سیدناصری، نائب رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان در گفت‌وگو با آزنیک درباره مشکلات صنعت نشر، اظهار کرد: باتوجه به اینکه یکی از ضعف‌های کتاب کودک و نوجوان، نبود ویترین مناسب است. به همین خاطر انجمن ناشران سعی دارد با برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی کودک و نوجوان، این مشکل را حل کند. طوریکه انجمن ناشران قصد دارد که کتاب‌های ناشرین را تهیه کند و در سطح کشور، نمایشگاه‌های استانی کتاب کودک و نوجوان را برگزار کند.


به گفته وی، امروزه کمبود کاغذ و مقوا نیز یکی از مشکلات ناشران است و به دلیل مشکلات ارزی، انجمن فرهنگی ناشران نیز نمی‌تواند به این موضوع ورود کند.


وی درباره فعالیت‌های انجمن ناشران، افزود: باتوجه به اینکه انجمن ناشران یک تشکل صنفی است، می‌تواند به تولیدات ناشران ورود کند. بطور مثال انجمن دارای کمیسیون‌های مختلفی همچون آموزش، ویراستاری، تصویرگری و... است و از طریق همین کمیسیون‌ها سعی دارد که بتواند مشکلات ناشرین را مرتفع کند.

 

حمیدرضا سیدناصری در پاسخ به این سوال که آیا حمایت‌های لازم و کافی از جانب دولت به ناشران، انجام می‌شود، گفت: امروزه یک صنفی مبنی بر توزیع و مراکز پخش کتاب در ایران وجود دارد. البته که این مراکز عمدتا واسطه‌ای بین ناشرین و فروشگاه‌های کتاب است. بطور مثال مراکز پخش، کتاب‌ها را با یک درصد بیشتری از ناشران تهیه می‌کنند و با روش‌های مختلفی به فروشگاه‌های کتاب عرضه می‌کنند. در واقع این تلاش باید توسط خود ناشر انجام شود اما به دلیل تعداد عناوین کتاب، این موضوع به دست مراکز پخش کتاب اجرا می‌شود. متاسفانه درحال حاضر، این بخش را دولت نمی‌تواند عملی کند و به دست بخش خصوصی انجام می‌شود و همین موضوع باعث ضرر و زیان به ناشر شده است.




پایان خبر//