به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، عباس جهانگیریان، پژوهشگر فعال در حوزه کودک و نوجوان، مدرس ادبیات داستانی و نمایشی و همچنن نویسنده کتاب «شازده کدو»، «دفترچه مشکلگشا»، «قصه هامون و دریا»، «ترکه انار»، «فارابی»، «سایه هیولا»، «خواب دخترها چپ نیست» و «پسران نان و نمک» «جنگ که تمام شد بیدارم کن» و... در گفتوگو با آزنیک، درباره جایگاه ادبیات کودک و نوجوان ، بیان کرد: امروزه ادبیات کودک و نوجوان در شرایط مناسبی به سر نمیبرد، چراکه انتشارات و توزیع نشر، حال خوبی ندارد و همین عامل موجب شده تا ادبیات کودک و نوجوان نسبت به سالهای گذشته، افول داشته باشد.
جهانگیریان، ادامه داد: بطورمثال وزارت آموزش و پرورش باتوجه به 14 الی 15 میلیون دانشآموز، میتواند تمام مدارس را تجهیز به کتابخانه کند و دانشآموزان را مشتاق کند تا با فضای کتاب و کتابخوانی انس گیرند و همچنین زنگ کتاب در مدارس را هرچه زودتر به صدا درآورند، اما متاسفانه این سازمان تاکنون قدم مثبتی برنداشته است.
پژوهشگر مطرح حوزه کودک و نوجوان در خصوص مشکلات نویسندگان، تشریح کرد: در حال حاضر، هرنویسنده حدود یکسال از طول عمر خود را صرف نگارش متن میکند، یکسال هم این متن در دست انتشارات است و جالب است بدانید که در قرارداد به عنوان حق تالیف و چهارماه پس از انتشار با 10 الی 12درصد و همچنین تیراژ 200 الی 300 عدد ذکر میشود. از طرفی اگر نویسنده شغل دیگری نداشته باشد و در این حوزه، حرفهای باشد، قطعا با این میزان درامد دچار چالش و تنش خواهد شد.
آخرین اخبار
بازدید معاون رئیسجمهور از نمایشگاه، عکس و نقاشی اتیسم، «همقصه» در خانهٔ هنرمندان ایران
زهرا بهروز آذر، معاون رئیسجمه...
1403-08-08
پیام مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اس...
1403-08-08
داوران بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان معرفی شدند
ستاد برگزاری بیست و نهمین جشن...
1403-08-07
کاهش اشتیاق کودکان و نوجوانان نسبت به کتاب و کتابخوانی/ آموزش و پرورش میتواند راهگشا باشد
مدیر انتشارات نخستین، اظهار کر...
1403-08-07
سعی دارم که در داوری آثار سلیقه شخصی را کنار بگذارم
داور بخش مسابقه تئاتر خیابانی...
1403-08-06