پیشگیری از اختلالات عصبی شناختی سالمندان
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از برنامههای پیشگیری و غربالگری اختلالات عصبی شناختی سالمندان در سال جاری خبر داد.
ب
ه گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، افروز صفاریفرد، معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری
سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به افزایش جمعیت سالمندان در جهان و ایران، گفت: «یکی از برنامههای دفتر پیشگیری از معلولیت سازمان بهزیستی در سال جاری برنامه پیشگیری و غربالگری اختلالات عصبی شناختی سالمندان است».
صفاری فرد با تاکید بر لزوم توجه به بیماریهای شایع دوران سالمندی، اظهارکرد:«این برنامه با همکاری انجمن دمانس و آلزایمر ایران به صورت آزمایشی در دو استان یزد و قزوین انجام میشود. در این استانها پس از ارزیابی و غربال افراد 60 تا 75سال، افراد مستعد این بیماری را برای تشخیص به متخصصین مربوطه ارجاع میدهیم. همچنین با در نظر گرفتن برنامه پیگیری 6 ماهه و 10 ساله از دریافت مداخلات و نتایج حاصله اطمینان پیدا میکنیم».
آلزایمر،شایع ترین علت سندروم دمانس
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد
سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به اثرات مخرب سندروم دمانس بر زندگی سالمند و خانوادهاش درمورد این سندروم، افزود: «بیماری آلزایمر شایع ترین علت سندروم دمانس است که باعث افت وضعیت شناختی در سالمندان میشود».
وی همچنین درباره اثرات آزمونهای غربالگری بر کنترل این بیماری، اظهارکرد: «غربالگری باعث تشخیص سریع بیماری دمانس میشود و درنتیجه سیر بیماری با دریافت هر چه سریع تر مداخلات درمانی کندتر میشود. هر یک سالی که این بیماری زودتر تشخیص داده شود میتوان معلولیتهای ناشی از این بیماری را کاهش داد».
صفاری فرد در پایان در خصوص ادامهدار بودن این اقدامات، خاطر نشان کرد: «در یزد و قزوین 120 هزار سالمند داریم که در محدوده سنی 60 تا 75 سال هستند. امیدواریم که با اجرای این برنامه ابتدا به صورت آزمایشی در این دو شهر و بعد به صورت کشوری، سالمندان این دوران را با سلامتی طی کنند».
انتهای پیام//