به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، یازدهم اردیبهشت، کوچهی پروانه در خیابان سمیه، برای ششمین بار شاهد برگزاری رویداد فصل نو، کتاب نو بود.
این رویداد با اجرای کبری بابایی، شاعر کودک و نوجوان، و با هدف معرفی تازههای نشر در حوزهی ادبیات کودک و نوجوان برگزار گردید. در این دوره، شش عنوان کتاب چاپ اول منتشرشده در پاییز ۱۴۰۳ رونمایی شد.
این رویداد با اجرای کبری بابایی، شاعر کودک و نوجوان، و با هدف معرفی تازههای نشر در حوزهی ادبیات کودک و نوجوان برگزار گردید. در این دوره، شش عنوان کتاب چاپ اول منتشرشده در پاییز ۱۴۰۳ رونمایی شد.
کتاب انفجار در خانهی بابابزرگ نوشتهی حمیدرضا داداشی و منتشرشده توسط نشر نسیما، یکی از آثار معرفی شده در این رویداد بود. این کتاب مجموعهای از داستانهای طنز کودکانه با تصویرگری خطی و تکرنگ است. حمیدرضا داداشی با اشاره به روند شکلگیری ایدهی اثر، به اهمیت نگاه طنز به رویدادهای روزمره پرداخت. کتایون رجبی ناشر اثر، نیز دربارهی فرآیند چاپ و انتشار این کتاب سخن گفت.
رمان تابوت سرگردان اثر حمیدرضا شاهآبادی، منتشرشده توسط نشر افق، دیگر کتاب رونماییشده در این رویداد بود. این اثر با نگاهی تاریخی به روایت داستانی نوجوانانه میپردازد و در ادامهی فعالیتهای پیشین نویسنده در این ژانر قرار دارد. حمیدرضا شاهآبادی ضمن صحبت دربارهی چرایی انتخاب بستر تاریخی برای آثار خود، به انگیزهی درونی نویسندگان برای نوشتن اشاره کرد و افسون امینی، نویسنده و پژوهشگر کودک و نوجوان، و ویراستار کتاب، ضمن اشاره به ديالوگنویسیهای برجستهی نویسنده، به تحلیل ادبی اثر و ویژگیهای نوجوانانهی آن پرداخت.
سومین اثر، جلد دوم کتاب خواندنیهای نوباوگان ایران نوشتهی سیدعلی کاشفی خوانساری و منتشرشده از سوی نشر جهان کتاب بود. سید علی کاشفی در سخنانی، به موضوعات و فصلهای کتاب که به پژوهش دربارهی نشریات کودک در دورهی پهلوی پرداخته است، به چگونگی تبدیل این کتاب به یک مجموعهی بزرگتر با نام خواندنیهای نوباوگان اشاره کرد. همچنین انسیه موسویان، شاعر کودک و نوجوان، با تأکید بر ارزش تاریخی و اطلاعاتی اثر، نقش آن را در ارتقای دانش فعالان حوزهی ادبیات کودک تشریح کرد.
کتاب چیستی و چرایی میراث فرهنگی برای کودکان تألیف لیلا کفاشزاده و منتشرشده توسط نشر کیوی، بهعنوان چهارمین اثر معرفی شد. لیلا کفاشزاده که از متخصصان حوزهی میراث فرهنگی و نویسندهی کودک و نوجوان است، به ضرورت آشنایی کودکان با داشتههای فرهنگی کشور اشاره کرد. یاشار هدایی، نویسنده، پژوهشگر و منتقد ادبیات کودک، نیز نسبت میان ادبیات کودک و میراث فرهنگی، بهویژه در قالب هیچانهها و قصههای عامیانه را مورد بررسی قرار داد.
آخرین کتاب معرفیشده در این دوره، چیکچیکو داستانی تصویری به قلم مرجان ظریفی و منتشرشده از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود. هرچند نویسنده به دلیل سکونت در اهواز امکان حضور در رویداد را نیافت، اما معصومه یزدانی، نویسندهی کودک و نوجوان، به معرفی اثر پرداخت و از سادگی و صمیمیت روایت، و نگاه انسانی نویسنده در شخصیتپردازی داستان سخن گفت.
رویداد فصل نو، کتاب نو، با دبیری معصومه یزدانی، هر فصل آیین رونمایی کتابهای منتشرشده در فصل قبل را برگزار میکند.
پایان//
آخرین اخبار
ششمین رویداد «فصل نو، کتاب نو» برگزار شد
یازدهم اردیبهشت، کوچهی پروانه...
1404-02-16
اعلام اسامی برندگان رویداد «دعای خیر و آرزوی خوب» در جمعیت هلال احمر
معاونت پیشدبستانی و دانشآموز...
1404-02-15
پایان تلخ پرونده نیان؛ حکم اعدام قاتل شش ساله بوکان اجرا میشود
پرونده قتل دلخراش نیان، دختر ۶...
1404-02-15
چالشها و فرصتهای تربیت نسل آلفا؛ کودکانِ دنیای دیجیتال
نسل آلفا، نسلی است که در دل فن...
1404-02-14
افزایش هشداردهنده خودکشی میان نوجوانان؛ روانشناسان زنگ خطر را به صدا درآوردند
آمار خودکشی میان نوجوانان رو ب...
1404-02-14