یکشنبه 16-11-1401
دسته بندی: تغذیه , تغذیه کودک , هانیه جباریان ,
اضافه یا کمبود وزن

چگونه اضافه وزن کودک را کنترل کنیم؟

اضافه یا کمبود وزن برای کودکان 3 تا 10 سال یکی از دغدغه‌های اصلی والدین می‌باشد. باتوجه به اهمیت این موضوع مهمترین نکات برای تنظیم، کاهش وزن و رشد سالم کودک را بیان می‌کنیم. برای محاسبه رشد کودک، قد و وزن کودک باید با توجه به سن او بررسی شوند. قد کودک اولین و مهمترین عامل در محاسبه شاخص رشد کودکان می‌باشد. چنانچه کودک قد مناسبی داشته باشد باید وزن او نیز بررسی شود.

شاخص توده‌ی بدنی (بی‌ام‌آی) یک معیار مهم برای بررسی تناسب قد و وزن و ارزیابی اضافه وزن، کمبود وزن یا وزن مناسب کودک می‌باشد. چنانچه نمودارهای بی‌ام‌آی بالای صدک 50 باشد به معنای اضافه وزن کودک است. در سنین کمتر از 7 سال این موضوع زنگ خطری برای والدین محسوب می‌شود، چرا که اگر با فعالیت بدنی و رژیم غذایی مناسب اضافه وزن کودک کنترل نشود ممکن است در سنین بالاتر حتی تا زمان پیری اضافه وزن و چاقی همراه او باشد.

طبق تحقیقات علمی در حوزه علم تغذیه، مهمترین اقداماتی که می‌توانید وزن کودک را کنترل نمایید شامل: استفاده از موادغذایی کم‌چرب، عدم استفاده از فست‌فودها، جایگزین کردن میوه‌ها و سبزیجات تازه به‌جای آبمیوه به‌ویژه آبمیوه‌های پاکتی، عدم استفاده بیش از حد از ترکیباتی که دارای قند ساده هستند همانند: شیرینی، شکلات و بستنی، انجام فعالیت بدنی مناسب و پرهیز از غذا دادن به کودک در هنگام تماشای تلویزیون می‌باشد.‌ 

چنانچه کودک دچار کمبود وزن است مهمترین اقدام تامین کالری مورد نیاز بدن کودک از مواد مغذی به‌ویژه از گروه غلات و پروتئین می‌باشد. وعده‌های غذایی در حجم کم ولی در دفعات بالا، دسترسی آسان کودک به موادغذایی و صبور بودن والدین در تغذیه کودک از موارد مهمی هستند که باید به آن‌ها توجه کرد. 

برای همکاری با ما کلیک کنید