بازگشت به صفحه اخبار
دوشنبه 08-11-1403
دسته بندی: اجتماعی , فرهنگی و هنری ,
آزنیک گزارش می‌دهد

نقد تاریخ ادبیات کودک و تأثیر کتب درسی در یازدهمین جلسه انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

یازدهمین جلسه نقد ادبیات کودک انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با موضوع تاریخ ادبیات کودک و تأثیر کتب درسی در ایران برگزار شد. در این جلسه، منتقدان به بررسی آثار جدید خود پرداختند و فهرست کتاب‌های درسی در کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی مورد تحلیل قرار گرفت. همچنین به تلاش‌های بیست‌ساله برای جمع‌آوری کتب قاجاری و تأثیر آن‌ها بر تاریخ نشر در ایران اشاره شد.

 به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، در یازدهمین جلسه نقد ادبیات کودک انجمن نویسندگان کودک و نوجوان که سه‌شنبه دوم بهمن برگزار شد، مباحثی در خصوص تاریخ ادبیات کودک و تأثیر کتب درسی بر آن مطرح شد. در این جلسه، رحیم روحبخش از تدوین مجموعه بیست جلدی درباره تاریخ دروس مدارس توسط شورای عالی آموزش و پرورش خبر داد و همچنین به معرفی نشست‌های انجمن ایرانی تاریخ در کارگروه کودک و نوجوان پرداخت. یاشار هدایی نیز نقد جدید خود را با موضوع صلح در ادبیات کودک معرفی کرد.


افسون امینی، فاطمه الوندی و امیرمحمد سالاروند نیز به تشریح پژوهش‌های در حال انجام خود پرداختند. در بخش دوم جلسه، کتاب «فهرست کتاب‌های درسی در کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی» نوشته مجید جلیسه مورد بررسی قرار گرفت. سیدعلی کاشفی خوانساری در این بخش به مرور تاریخ نشر کتب درسی در ایران پرداخت و بیان کرد که در برخی متون قاجاری، عبارت «کتب کلاسیکی کودکان» به‌طور کلی به ادبیات کودک اطلاق می‌شود، که نشان از دیدگاه آموزشی در این زمینه دارد.


مسعود کوهستانی‌نژاد، مورخ کتاب و مطبوعات، نیز ابراز امیدواری کرد که فهرست جامع کتب درسی دوره قاجار در کتابخانه‌های مختلف جمع‌آوری شود. سایر منتقدان و نویسندگان مانند مجید راستی، انسیه موسویان، علیرضا مرتضوی کرونی و ندا عابد نیز دیدگاه‌های خود را در مورد این فهرست‌نگاری بیان کردند.


مجید جلیسه به تلاش‌های بیست‌ساله‌اش برای تهیه فهرست کتب قاجاری در کتابخانه‌های مختلف اشاره کرد و توضیح داد که چرا نویسندگان ادبیات کودک باید با تاریخ کتب درسی آشنا باشند و چگونه کتب درسی فارسی چاپ‌شده در اروپا در قرن‌های 17 و 18 و سپس در تبریز دوره فتحعلی‌شاه بر تاریخ نشر و تاریخ کودکی در ایران تأثیر گذاشته است.


این جلسه با بحث‌های تخصصی ادامه یافت و به معرفی اولین فهرست کتاب‌های کودک در ایران، که توسط عبدالوهاب معتمدالدوله در سال 1282 ق منتشر شده، نیز اشاره شد. جلسات نقد و پژوهش انجمن نویسندگان کودک و نوجوان هر دو هفته یک‌بار در سه‌شنبه‌ها برگزار می‌شود و حضور علاقه‌مندان در آن آزاد و رایگان است.




پایان//