به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، تا اوایل دهه ۹۰ که هنوز خبری از اینستاگرام و... نبود، تصاویر کودکانی که کار خاصی میکردند یا شیرینزبان بودند، به واسطه بلوتوث دست به دست میشد و با احتمال کمتری نسبت به آنچه که این روزها شاهد آن هستیم وایرال میشد. اما امروزه با گسترش شبکه های مجازی مشاهده می شود که والدینی دانسته یا ندانسته فرزندشان را در این شبکه ها به منظور جذب مخاطب بیشتر در معرض دید همگان قرار میدهند و آن ها را تبدیل به بلاگرهای مجازی میکنند.
اثرات مخرب کودک بلاگری را جدی بگیرید
جالب است بدانید که برخی پدر و مادرها حتی زمانی که فرزندشان هنوز به دنیا نیامده، خود را موظف به ساختن پیج اینستاگرام فرزندشان میکنند و عکس سونوگرافی جنین را در اینستاگرام انتشار میدهند. طوریکه، اگر هم سوالی از دلیل این کار بپرسید، از آینده خیالی صحبت میکنند و معتقدند با ساختن پیج و افزایش دنبال کننده، قطعا در آینده باعث موفقیت فرزندشان خواهند شد. اما باتوجه به صحبتهای روانشانسان کودک و حقوق بینالمللی کودکان، انتشار هرگونه عکس بدون اجازه کودک پیگرد قانونی خواهد داشت. از طرفی، تعدد این موضوع، کودک را به سمت خودشیفته شدن سوق میدهد و باعث میشود اعتمادبهنفس غیرمعقولی داشته باشد. چرا که وقتی دوربین همیشه روی او تنظیم شود، ممکن است فکر کند همیشه باید همهی نگاهها را به سمت خود بکشاند. از دیدگاه روانشناسی کودک، این موضوع وقتی نگرانکنندهتر میشود که کودک بعد از مدتی خود شروع به سلفی گرفتن کند. همچنین طبق مطالعهای که در سال ۲۰۱۸ انجام شده است، میگوید که کودکان از ۲ سالگی به این فکر میکنند که اطرافیان درباره آنها چه تصوری دارند. بنابراین قرار گرفتن در برابر دوربین و انتشار تصویر کودکان در اینترنت روی رفتار آنها تاثیرگذار است.
کودک بلاگری؛ نقص حقوق کودک
چند سال پیش، یک دختر ۱۸ساله در اتریش از والدین خود به علت انتشار عکسهای کودکیاش در فیسبوک، شکایت کرد. او انتشار این عکسها را «شرمآور» و نقض حریم شخصی خود خوانده است. این دختر درباره انتشار عکسهای دوران کودکیاش توسط والدینش به روزنامهها گفته است: هیچ حدومرز و هیچ شرمی نداشتهاند. برایشان مهم نبوده است من در توالت نشستهام یا برهنه روی تخت سفری دراز کشیدهام، هر لحظه زندگی من عکاسی و منتشر شده است. وکیل او نیز در آن زمان گفته است: این دختر شانس زیادی برای برندهشدن در دادگاه دارد. این خبر در آن زمان در رسانههای بسیاری منتشر شد و فعالان حقوق کودک به دفاع از این دختر پرداختند، چراکه معتقدند انتشار عکسهای کودکان حتی برای برانگیختن احساسات مخاطبان، سوءاستفاده از کودکان محسوب میشود.
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به کجا رسید؟
در سال ۱۴۰۰ و با توجه به لزوم قانون گذاری برای حفاظت از کودکان در فضای مجازی، شورای عالی فضای مجازی، سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی را تصویب کرد. لذا ایجاد محیطی امن برای این رده سنی در فضای مجازی با چارچوب قانون اسلامی ایرانی هدف مهم این مصوبه بوده است. همچنین مسئولیت مدیریت کلان و تدوین الگوهای عملیاتی و مقرراتی برای صیانت از کودکان بر عهده شورای عالی و سایر دستگاههای مربوط اعم از وزارت فرهنگ، آموزش و پرورش، وزارت کار، سازمانهای انتظامی، صداوسیما و ... است. جالب است بدانید که سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی باید در مدت شش ماه انجام میشد، اما متاسفانه تاکنون محقق نشده است.
پایان خبر//
آخرین اخبار
آسم؛ سومین علت شایع بستری شدن در کودکان زیر ۱۵ سال
آسم یک بیماری التهابی مزمن ریه...
1403-08-27
کیفیت آثار در این دوره از جشنواره مانند سالیان گذشته نبود/ ضرورت بازگشت پیشکسوتان به صحنه تئاتر
داور بخش کودک بیستونهمین جشنو...
1403-08-20
شناخته شدن و پذیرفته شدن؛ اصلیترین مطالبه بیماران پروانهای
کارشناس مددکاری اجتماعی گرایش...
1403-08-08
6 تا 15 درصد کودکان جهان دچار کمبود آهن هستند
امروزه کمبود آهن یکی از مشکلات...
1403-08-03
به حق کودکان بر آموزش در فضای سایبر احترام بگذاریم
امروزه برخورداری از آموزش و پر...
1403-07-23