والدین استعداد نهفته فرزندان را کشف کنند
برای اینکه فردی در زندگی موفق باشد، باید استعداد نهفته خود را کشف کند تا او را برای موفقیتهای بیشتر در آینده آماده کند. به عنوان پدر و مادر، همچنین بسیار مهم است که زمینههای علاقه و استعدادهای نهفته در فرزندان خود را کشف کنید و با توجه به سن مناسب استعدادیابی کودکان، آنها را در دستیابی به اهداف خود بیشتر یاری کنید تا آنها به پتانسیل کامل خود دست یابند. کودکان تیزهوش با تواناییهای طبیعی بسیار بالاتر از میانگین سنی خود متولد میشوند. اگر فرزند شما با استعداد است، ممکن است این تواناییهای طبیعی را در نحوه یادگیری و رشد او متوجه شوید. کودکان میتوانند در همه زمینهها و یا بیش از یک زمینه استعداد داشته باشند و یا آن را تقویت کنند. برای مثال، ممکن است یک کودک استعداد خلاق و فکری داشته باشد، همچنین هماهنگی و حافظه بهتری از حد متوسط یا بلوغ اجتماعی و عاطفی بیشتری نسبت به سایر کودکان هم سن خود داشته باشند. این بدان معناست که کودکان با استعداد زمانی با استعداد میشوند که از آنها حمایت و تشویق کنید تا از استعدادهای طبیعی خود برای یادگیری، تمرکز و تمرین استفاده کنند. به عنوان مثال، اگر فرزند شما استعداد موسیقی داشته باشد و به او فرصتی برای یادگیری یک آلت موسیقی بدهید، ممکن است استعداد نواختن را در او پرورش دهید. موارد بسیاری در تبدیل شدن توانایی طبیعی یک کودک به استعداد بالفعل تأثیر دارند. این موارد شامل ارزش های خانوادگی، فرصتهای آموزشی، شخصیت و انگیزه، سلامت و فرصتهای شانسی است.
نداشتن استعداد به معنی ناتوانی فرد نیست
در زمانهای گذشته اغلب نظریهپردازان از هوش و استعداد بهعنوان یک مفهوم کلی یاد میکردند و بهمنظور ارزیابی آن از شاخص کلی ضریب هوشی یا آیکیو بهره میبردند. باگذشت زمان این نظریهپردازان به مطرح کردن هوشهای چندگانه پرداختند و کشف کردند که هوش و استعداد ابعاد مختلفی دارد و باید به طور جداگانه بررسی شود. به همین جهت نظریهپرداز گاردنر در تئوری خودش به انواع هوش 8 گانه اشاره دارد. نداشتن استعداد در یک زمینه به معنی ناتوانی فرد نیست، بلکه باید به دنبال توانمندی او در زمینههای دیگر بود. امکان دارد شخص در حوزه دیگری هوش و استعداد و توانمندی بالایی از خود نشان دهد؛ بنابراین نباید هرگز ناامید شد.
بهترین سن استعدادیابی کودکان چه زمانی است؟
بر اساس نظر متخصصان بهترین زمان استعدادیابی فرزندان در سن 3 تا 6 سالگی است. در زمان انجام تست هوش، مشاوره کودک در یک مرکز مشاوره معتبر و انجام انواع آزمون روانی به والدین کمک خواهد کرد تا بهراحتی توانمندیهای فرزند خود را شناسایی کنند و با اطلاعات و آگاهی بیشتر زمینه پرورش این استعدادها را فراهم کنند. دوران کودکی از نظر رشدی یکی از دورههای مهم و حساس زندگی است. مغز کودکان با سرعت فراوان درحال رشد است و به همین دلیل کودک سریعتر و بهتر از یک فرد عادی اطلاعات و مهارتها را درک میکند و میآموزد. روند یادگیری با افزایش سن انسان کاهش پیدا میکند و گنجایش ذهنی در کودکان جهت پردازش موضوعات متنوع بیشتر از هر زمانی وجود دارد. بنابراین اگر قصد کشف استعداد کودک خود را دارید، بهتر است از همان دوران کودکی برای این موضوع اقدام کنید. در غیر این صورت ممکن است بستر مناسبی جهت شکوفایی استعدادهای فرزندتان ایجاد نشود و ذهنشان سوگیری خاصی پیدا نکند.
انواع استعداد در کودکان
استعداد ریاضیات:
کسانی که از این استعداد برخوردار هستند، توانایی برقراری ارتباط بین اعداد، یافتن مجهول و حل سریع مسائل ریاضی را دارند.
استعداد تحلیل گری:
توانایی یافتن ارتباط بین مسائل، سازماندهی اطلاعات و بررسی جوانب مختلف موضوع از ویژگیهای افراد تحلیلگر و یا دارای استعداد تحلیل گری می باشد.
استعداد تخیل:
افراد دارای این استعداد، قدرت بالایی در نقاشی، طراحی، استفاده از رنگها، سایهها، بافندگی، انتخاب صحیح اشکال و حجم آنها دارند.
استعداد اجتماعی شدن:
این استعداد در افرادی است که توانایی بالایی برای برقراری ارتباط اجتماعی با بقیه دارند. معمولا این افراد درک بالایی از بقیه انسانها، شخصیتهای مختلف و تفاوتهای آنها دارند.
جمعبندی
برای روشن شدن اهمیت استعدادیابی کودکان باید به این موضوع اشاره کنیم که، استعدادیابی کودکان به شناسایی و توسعه استعدادهای منحصر به فرد آنها کمک میکند. با شناسایی استعداد در کودکان، میتوان برای آنها برنامههای آموزشی مناسب و استانداردی، تدوین کرد که البته هر کدام از این برنامه ها باید متناسب با پتانسیل هر کودک باشد.
پایان خبر//
آخرین اخبار
شناخته شدن و پذیرفته شدن؛ اصلیترین مطالبه بیماران پروانهای
کارشناس مددکاری اجتماعی گرایش...
1403-08-08
بازدید معاون رئیسجمهور از نمایشگاه، عکس و نقاشی اتیسم، «همقصه» در خانهٔ هنرمندان ایران
زهرا بهروز آذر، معاون رئیسجمه...
1403-08-08
پیام مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اس...
1403-08-08
داوران بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان معرفی شدند
ستاد برگزاری بیست و نهمین جشن...
1403-08-07
کاهش اشتیاق کودکان و نوجوانان نسبت به کتاب و کتابخوانی/ آموزش و پرورش میتواند راهگشا باشد
مدیر انتشارات نخستین، اظهار کر...
1403-08-07