بازگشت به صفحه اخبار
سه‌شنبه 14-12-1403
دسته بندی: اجتماعی , بازی و سرگرمی , فرهنگی و هنری ,
آزنیک گزارش می‌دهد

درخشش کانون پرورش فکری در اسکار؛ انیمیشن «سایه بلند سرو» افتخاری برای سینمای ایران

انیمیشن ایرانی «سایه بلند سرو» به کارگردانی حسین ملایمی و شیرین سوهانی، موفق شد جایزه بهترین انیمیشن کوتاه اسکار ۲۰۲۵ را کسب کند. این اثر، نخستین انیمیشن ایرانی برنده اسکار و از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، نود و هفتمین دوره مراسم اسکار بامداد دوشنبه برگزار شد و انیمیشن کوتاه ایرانی «سایه بلند سرو»موفق شد جایزه بهترین انیمیشن کوتاه را از آن خود کند.

این انیمیشن به کارگردانی مشترک حسین ملایمی و شیرین سوهانی و از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است. کانون به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای فرهنگی ایران، از دهه ۱۳۴۰ تاکنون در زمینه تولید فیلم، انیمیشن و کتاب برای کودکان و نوجوانان فعالیت کرده و نقش مهمی در رشد و معرفی سینمای ایران در سطح جهانی داشته است. بسیاری از فیلمسازان مطرح ایرانی همچون عباس کیارستمی، مجید مجیدی و امیر نادری فعالیت خود را از این مجموعه آغاز کرده‌اند.


روایت دشواری‌های تولید در ایران

حسین ملایمی پس از دریافت جایزه، در سخنانی به سختی‌های تولید این اثر در ایران اشاره کرد و گفت:
"داستان مشکلات ساخت این انیمیشن خودش به تنهایی یک مثنوی است. خارجی‌ها متوجه نمی‌شوند که چه شرایطی بر ما گذشته است و ما در ایران با چه دشواری‌هایی زندگی و کار می‌کنیم."


داستان و موفقیت‌های بین‌المللی

«سایه بلند سرو» که در بخش بین‌المللی با نام In the Shadow of the Cypress شناخته می‌شود، داستان یک ناخدا را روایت می‌کند که از اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) رنج می‌برد. او به همراه دخترش در خانه‌ای محقر در کنار دریا زندگی می‌کند و تلاش دارد بر چالش‌های زندگی خود غلبه کند.

این انیمیشن ۲۰ دقیقه‌ای تاکنون در بیش از ۱۰۰ جشنواره بین‌المللی حضور داشته و بیش از ۲۰ جایزه از جمله جوایز معتبر جشنواره‌های مورد تأیید آکادمی اسکار مانند ترایبکا، لس‌آنجلس، اسپارک و انیمایو را کسب کرده است.


نقطه عطفی برای سینمای انیمیشن ایران

این جایزه، نخستین اسکار سینمای انیمیشن ایران که از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است، محسوب شده و همچنین سومین جایزه اسکار تاریخ سینمای ایران پس از فیلم‌های «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» اصغر فرهادی است.

کیفیت بالای فنی و هنری این اثر که با تکنیک دوبعدی دستی و فریم‌به‌فریم ساخته شده، نشان‌دهنده تعهد سازندگان به خلق اثری با دقت و ظرافتی استثنایی است که توانست نظر داوران آکادمی را به خود جلب کند. زیبایی‌شناسی بصری و طراحی شخصیت‌های این اثر نیز در جشنواره‌های مختلف مورد تحسین قرار گرفته و موفق به کسب جایزه بهترین طراحی شخصیت و انیمیشن در دوسالانه انیمیشن تهران شده است.


سینمای ایران در اسکار

پیش از این، فیلم «بچه‌های آسمان» مجید مجیدی از تولیدات کانون پرورش فکری در سال ۱۹۹۹ جزو پنج نامزد نهایی اسکار در بخش بهترین فیلم خارجی‌زبان قرار گرفته بود. همچنین، فیلم «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه‌پاشا نیز به عنوان نماینده رسمی ایران برای اسکار 2025  معرفی شده است.

این موفقیت، بار دیگر توانمندی سینمای ایران را به‌ویژه در حوزه انیمیشن مستقل و هنری در سطح جهانی به نمایش گذاشت.




پایان//