به گزارش
پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، احمد محمودزاده؛ رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش امروز 28 خرداد در نشست مشترک با رئیس سازمان تعزیرات حکومتی که با موضوع رسیدگی به تخلفات مدارس غیردولتی برگزار شد، با بیان اینکه مشکل مدارس غیردولتی این است که چرا معلم 2 میلیون حقوق میگیرد، گفت: باید بدانیم چه میشود که موسسه دنبال تخلف است و این نشأت گرفته از کجاست، چه اتفاقاتی در کشور باید انجام میپذیرفت و انجام نپذیرفته که موسسه غیردولتی به دنبال تخلف است.
وی با اظهار اینکه 18 هزار مدرسه و 20 هزار آموزشگاه در سطح کشور وجود دارد، تصریح کرد: از زمانی که دولت سیزدهم مستقر شده، به شهریه مدارس و مراکز غیردولتی نظم داده شده و الگوی کیفیتبخشی را برای مدارس و آموزشگاهها تعیین شده است.
وی افزود: در مجموعه آموزش و پرورش پژوهش جدی صورت گرفت که شهریه برچه اساسی اخذ شود و شاخصی مشخص شود که شهریه یک مدرسه بر اساس شاخصها، مشخص شود.
محمودزاده خاطرنشان کرد: بخشنامهای در 22 فروردین 1402 به استانها ابلاغ شد در این بخشنامه چند موضوع را مدنظر قرار دادیم. یکی از موضوعاتی که در این ابلاغیه مدنظر قرار گرفت، بحث نیروی انسانی و سرانه پرداختی و سرانه فضای فیزیکی، سرانه تجهیزات و سایر هزینهها بود. این فرایند برای نخستین بار در مراکز اجرا خواهد شد و در مدارس هم کیفی شدن مدنظر قرار گرفته شده است.
محمودزاده ادامه داد: از حدود هشت ماه سال قبل مطالعه جدی کردیم که شهریه باید آیتمهایی داشته باشد، اینکه 25 یا 30 درصد افزایش خوب است یا شهریه مدرسه نسبت به امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی مشخص شود. روش دوم که روش سختی است را انتخاب کردیم. بر این اساس 150 شاخص از شهریه مصوب بر اساس ضریب کیفیتبخشی که در طول سال دو بار توسط مدیران آموزش و پرورش در سطح کشور بررسی شده و از 20 تا 100 امتیاز داده شده است را مدنظر قرار دادیم. در این شکل تعیین شهریه، اگر امتیاز مدرسه از نظر شاخصها زیر 50 باشد میزان شهریه آن کاهشی خواهد بود.
وی با انتقاد از رویههای موجود در خصوص مدارس غیردولتی اظهار کرد: از یک طرف اعلام میکنند که نباید مجوز مدارس غیردولتی داده شود، از طرفی مراجعی که اعطای مجوزها را نظارت میکنند، وقتی پاسخی به درخواست دریافت مجوز مدارس غیردولتی داده نمیشود، هشدار به بررسی موضوع از ناحیه ترک فعل میکنند!
محمودزاده گفت: امسال هیچ معلمی در مهر ماه بدون گزینش و بدون احراز صلاحیت، وارد مدارس نخواهد شد و معلمانی وارد مدارس خواهد شد که رشته تحصیلی آنها مرتبط با درسی باشد که تدریس خواهند کرد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با تاکید بر اینکه رسانهها تخلف در این مدارس را عادیسازی نکنند، گفت: ما 18 هزار مدرسه داریم که تخلف در نیم درصد این مدارس صورت میگیرد؛ 15 هزار مدرسه زیر پانزده میلیون و حدود 11 هزار مدرسه زیر 10 میلیون تومان شهریه میگیرند؛ فقط 3 مدرسه هستند که شهریه آنها 53 میلیون تومان است. مدارسی داریم که که شهریه آنها بین دو تا سه میلیون است. در حال حاضر شهریه مدارس غیردولتی از دو میلیون تومان تا 38 میلیون تومان است.
وی تصریح کرد: شهریه مدارس غیردولتی برای امسال 31 خرداد ابلاغ خواهد شد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: 800 مرکز آموزشی در طول یک سال گذشته پلمب شدهاند و آن چیزی که در فضای مجازی مطرح میشود در خصوص نیم درصد مدارس غیردولتی است که تخلف میکنند. بیشتر این مدارس متخلف هم در تهران هستند. یک مدرسه هم در آذربایجان شرقی و یک مدرسه هم در اصفهان تخلف کردهاند اما در شهرستانها تخلف آنچنانی وجود ندارد.
محمودزاده همچنین نظارتهای میدانی از مدارس غیردولتی در سطح کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر اساس آیتمهای آموزش و پرورش، نظارت جدی و میدانی داریم. خود من سرزده به مدارس میروم و پرونده دانشآموزان را برمیدارم و با اولیا تماس میگیرم و شهریهها را میپرسم. به این صورت بود که در مدرسه سوده و مدرسه سلام در تهران حاضر شدم و اضافه دریافتی آنها را متوجه شدم و این شهریه اضافه به اولیا بازپرداخت شد.
وی درباره پیش ثبتنام در مدارس غیردولتی گفت: اگر پیش ثبتنامی اتفاق میافتد، قرار است پولی گرفته نشود یا به صورت علیالحساب باشد زیرا شهریه سال تحصیلی بعدی هنوز اعلام نشده است. در صورت انصراف دانشآموز، تمام شهریه علیالحساب به والدین عودت داده میشود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی ادامه داد: نظارت جدی در حال انجام است و به دلیل تغییراتی که ما در حال انجام هستیم مقاومتهایی وجود دارد. برای نخستین بار است که معلمان باید دوره آموزشی ببینند و باید گزینش شوند همچنین برای نخستین بار است که معلمان مقطع ابتدایی برای تدریس باید تحصیلات مرتبط داشته باشند.
در ادامه این نشست محسن حسینلویی؛ مدیرکل نظارت بر خدمات عمومی سازمان حمایت گفت: برای بحث شهریه مدارس غیردولتی با همکاری آموزش و پرورش فرمولهایی را مشخص کردیم و براساس آن شهریه دریافت میشود.
وی سپس با بیان اینکه مدارس پیش از تعیین تعرفه ثبتنام از دانشآموزان را شروع میکنند، گفت: یا نباید اجازه ثبتنام در اردیبهشت ماه را بدهیم یا باید دستورالعمل را زودتر ارسال کنیم.
حسینلویی با اشاره به تعدیل و ترمیم شهریهها گفت: شهریه برخی مدارس با پایه پایین بسته شده است که نیاز به ترمیم دارند تا بتوانند خدمت مناسب را ارائه دهند همچنین در مدارسی که قیمت خارج از حد متعارف دریافت میکنند تعدیل صورت بگیرد.
انتهای پیام//