به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، سیزدهمین نشست از مجموعه جلسات نقد و پژوهش در انجمن نویسندگان کودک و نوجوان چهاردهم اسفندماه به شکل برخط برگزار شد.
آخرین جلسهی نقد و پژوهش انجمن در سال ۱۴۰۳ به بررسی کتاب «گونه شناسی نوشتارهای ادبی نشریات کودک و نوجوان ( ۱۳۲۰ تا ۱۳۴۰)» نوشتهی محدثه موذنی راد اختصاص داشت. محدثه موذنی راد، نویسندهی کناب و دانشجوی دکتری ادبیات محض و کارشناس ارشد ادبیات کودکان، ضمن گرامی داشت یاد منصور حسینزاده، نخستین مورخ مطبوعات کودک ایران و سپاس از آثار سید فرید قاسمی و دکتر ناصرالدین پروین و سیدعلی کاشفی خوانساری، به معرفی اثر خود پرداخت.
نویسنده دربارهی اهداف و ضرورت این کار پژوهشی در حوزهی مطالعاتی تاریخ ادبیات کودکان مواردی را بیان کرد و گفت: این اثر یک تألیف تحقیقی است و در حوزهی بررسیهای علمی کمتر کسی به متن نشریات پرداخته است و کارهای قبل بیشتر یا معرفی نشریات بوده است یا فهرست نویسی انجام شده است. نویسنده، متن نشریات را منابع مهمی برای تحقیقات در حوزههای مختلف علوم انسانی از جمله ادبیات، روانشناسی، علوم اجتماعی، فلسفه و دین دانست و خاطرنشان کرد امید است پژوهشگران علاقهمند به مطبوعات بتوانند با سهولت به سراغ متن نشریات بروند و دستآوردهای تازهای را رقم بزنند.
نویسنده همچنین دربارهی گونه شناسی چهار نشریهی نغمه کودک، دانشآموز ، برای فرزندان و بازی کودکان گفت: در این چهار نشریه که در دستهی اولینهای منتشر شده برای کودک و نوجوان در ایران بودند سه گونهی ادبی داستان ، شعر و معما شناسایی و هر کدام براساس ویژگیها و عناصر متنی بررسی شدهاند. در گونهی داستان که شامل افسانه، داستان بلند، داستان کوتاه، قصه، داستان روحی(ژانر وحشت)، کمیک استریپ بود به بررسی شخصیت پردازی، زمان و مکان، مضمون و درونمایهی آنها پرداخته شده است.
بخش پایانی کتاب مجموعه عکسهای تاریخی مربوط به نشریات کودک و نوجوان عصر پهلوی اول را شامل میشود.
در این جلسه افرادی چون سیدعلی محمد رفیعی، منتقد و روزنامهنگار، سیدعلی کاشفی خوانساری پژوهشگر مطبوعات، ابراهیم حافظی رییس بخش اسناد و نشریات آستان قدس رضوی و نویسندگانی چون فاطمه رضایی، مرجان ظریفی، زیبا علیخانی، صدیقه مولایی، مدیحه عدالت یار، فاطمه الوندی و الناز رستمزاد شرکت داشتند و به پرسش و پاسخ با نویسندهی اثر پرداختند.
پایان//
آخرین اخبار
فستفود؛ قاتل خاموش تمرکز و سلامت روان کودکان!
افزایش مصرف فستفود در میان کو...
1404-01-10
راز موفقیت واقعی کودکان نه درس، نه هوش، بلکه یک مهارت پنهان است
داشتن هوش هیجانی بالا به انداز...
1404-01-09
ادبیات کودک؛ ناجی فرهنگهای بومی یا ابزار جهانیسازی پنهان؟
ادبیات کودکان و نوجوانان نقش م...
1404-01-06
تئاتر کودک و نوجوان ایران در بحران؛ چرا نمایشنامههای جذاب نوشته نمیشوند؟
تئاتر کودک و نوجوان ایران با م...
1404-01-05
«خاتون چهارشنبه»؛ بازآفرینی یک اسطوره برای کودکان امروز
کتاب «خاتون چهارشنبه» نوشته ل...
1403-12-28