بازگشت به صفحه اخبار
شنبه 25-12-1403
دسته بندی: اجتماعی , فرهنگی و هنری ,
در گفت‌وگو با آزنیک مطرح شد

چالش‌های بزرگ در موسیقی کودک/ چرا کنسرت‌های کودکانه جدی گرفته نمی‌شوند؟

گروه موسیقی دینگ و دانگ با اجرای کنسرت «هیچانه خوانی» در تاریخ ۲۲ و ۲۳ اسفند در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد. در ادامه با مهدی زارع، سرپرست گروه و آهنگساز کنسرت موسیقی هیچانه خوانی درباره مشکلات و و چگونگی روند اجرایی کنسرت‌‌های موسیقی کودک و نوجوان در ایران به گفت‌وگو پرداختیم.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، مهدی زارع، مدرس و آهنگساز موسیقی کودک و نوجوان، در گفت‌وگو با آزنیک، درباره روند اجرای کنسرت موسیقی هیچانه‌خوانی اظهار داشت که هدف اصلی از برگزاری این کنسرت، حفظ فرهنگ و هویت ملی و انتقال میراث کهن به کودکان و نوجوانان است.


زارع با تأکید بر اهمیت آشنایی کودکان با موسیقی ریشه‌دار و ملی، بیان کرد: "کودکان با هرآنچه می‌بینند و می‌شنوند، مانوس می‌شوند، بنابراین اگر موسیقی مرتبط با فرهنگ ملی برای آن‌ها تولید شود، آینده درخشان‌تری در انتظارشان خواهد بود."


وی به روند شکل‌گیری این پروژه اشاره کرد و گفت که در سال ۱۳۹۵، کتاب «هیچانه‌خوانی» منتشر شد و پس از آشنایی با محتوای آن، ایده‌ی افزودن موسیقی به این اثر را مطرح کرد. به همین دلیل، پروژه آهنگسازی را با همکاری هنرجویانش آغاز کرد، اما با شیوع کرونا متوقف شد. سرانجام از سال ۱۴۰۱، تمرین‌های گروهی از سر گرفته شد و پس از دو سال تلاش مداوم، تصمیم به اجرای کنسرت موسیقی هیچانه‌خوانی گرفته شد.


چالش‌های اجرای کنسرت موسیقی کودک

زارع در ادامه به مشکلات موجود در حوزه موسیقی کودک و نوجوان اشاره کرد و یکی از مهم‌ترین چالش‌ها را مقایسه کنسرت کودک با کنسرت‌های بزرگسالان دانست. وی تصریح کرد: “مدت‌زمان کنسرت بزرگسالان ۹۰ دقیقه است، اما کودکان توان اجرای چنین زمانی را ندارند. با این حال، قوانین و استانداردهای یکسانی برای هر دو گروه در نظر گرفته می‌شود که شرایط را دشوار می‌کند."


وی همچنین هزینه‌های بالای اجاره سالن‌ها را از دیگر موانع برگزاری کنسرت موسیقی کودک عنوان کرد و گفت که سالن‌های اجرا تفاوتی میان اجرای کودک و بزرگسال قائل نیستند و قیمت‌های ثابتی را تعیین می‌کنند، در حالی که باید از فعالیت‌های فرهنگی مرتبط با کودکان حمایت بیشتری صورت گیرد.


زارع خواستار همکاری بیشتر نهادهایی همچون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و حوزه هنری در این زمینه شد و تأکید کرد که عدم حمایت این نهادها باعث کاهش فعالیت متخصصان و ورود افراد غیرمتخصص به حوزه موسیقی کودک خواهد شد. با این حال، وی از مرکز توزیع و ترویج امید (وابسته به بخش کودک و نوجوان حوزه هنری) برای حمایت از این پروژه قدردانی کرد.


جمع‌بندی

کنسرت موسیقی «هیچانه‌خوانی» با هدف حفظ فرهنگ ملی و آشنایی کودکان با موسیقی ریشه‌دار ایرانی برگزار می‌شود. با وجود چالش‌های متعددی که در مسیر اجرای این برنامه وجود دارد، تلاش متخصصان این حوزه برای ارتقای سطح موسیقی کودک، نشان‌دهنده اهمیت این بخش از فرهنگ و هنر کشور است.




پایان//