معرفی یک انیمیشن/ «آخرین داستان» انیمیشنی از روایت «ضحاک» در شاهنامه
«آخرین داستان» اولین انیمیشن بلند سینمایی به نویسندگی و کارگردانی اشکان رهگذر است که از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ در استودیو هورخش تولید شدهاست. داستان این فیلم برداشتی آزاد از روایت «ضحاک» در شاهنامه اثر حکیم ابوالقاسم فردوسی است.
به گزارش
پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، آخرین داستان انیمیشنی ماجراجویانه با صداپیشگی پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، حامد بهداد، اشکان خطیبی، باران کوثری، اکبر زنجانپور، حسن پورشیرازی، شقایق فراهانی، ملیکا شریفی نیا، بانیپال شومون، فرخ نعمتی، بیتا فرهی، زهیر یاری و مجید مظفری است.
موسیقی این انیمیشن توسط کریستف رضاعی ساخته شده است. بخش ارکسترال موسیقی متن این انیمیشن در استودیو ارکستر سمفونیک مقدونیه با حضور ۹۰ نوازنده زیر نظر کریستف رضاعی ضبط شده است. گروه کری متشکل از ۳۰ نفر هم به شکل جدا برای بخش ارکسترال همکاری داشتهاند. میکس و مسترینگ موسیقی این اثر در اسپانیا توسط مارک بلنز انجام شده است. بلنز پیش از این میکس و مسترینگ فیلمهای هالیوودی مانند هرکول را انجام داده است.
نود و دومین دوره جوایز سینمایی اسکار
شهرام ناظری، هاله سیفیزاده، مصطفی محمودی، مجید سالاری و سمن صرامی از خوانندگان تک خوان این انیمیشن هستند. دو تصنیف از شاهنامه با اجرای هاله سیفیزاده و شهرام ناظری در موسیقی متن این انیمیشن اجرا شده است.
آخرین داستان به عنوان اولین نماینده سینمای انیمیشن ایران در کنار ۳۴۴ فیلم واجد شرایط به بخش رقابتی بهترین فیلم
نود و دومین دوره جوایز سینمایی اسکار راه یافت. حضور این انیمیشن در رقابت اسکار بهترین فیلم در حالی اتفاق افتاد که این انیمیشن ایرانی پیش از این به فهرست آثار رقابتکننده در بخش بهترین انیمیشن مراسم جایزه اسکار ۲۰۲۰ نیز راه یافته بود.
خلاصه داستان
در دورانی که سایه «اهریمن» بر سرزمینها سیطره یافته، «جمشید شاه» با سپاهی متشکل از متحدانش و با تکیه بر فرّ ایزدی خود در مقابل سپاهیان اهریمن صف آرایی میکند. به خواست «یزدان» جمشید شاه بر اهریمنیان پیروز می شود.
جمشید بر تخت شاهنشاهی تکیه زده و مغرور از پیروزی، خود را دارای فر ایزدی میداند. وی متحدان را برای اشغال سرزمینهای دیگر و شکار اهریمن فرا میخواند. اما یزدان از وی روی برگردانده و فرّ و فراست و تاج و تخت جمشید را از وی میستاند. جمشید تنها، گرفتار طمع و جنونی سیری ناپذیر میشود.
وی دخترش «شهرزاد» را تنها میگذارد و به شورای وزراء وصیت میکند تا در زمان غیابش «مرداس» متحد و والی سرزمینهای جنوبی بر تختش تکیه زند. جمشید شاه فردای همان روز با سپاهی از غیورترین سربازانش برای شکار اهریمن عازم سرزمینهای شمالی میشود و دیگر هیچگاه باز نمیگردد.
مرداس مردهاست و به دستور شورا تنها فرزند و جانشینش «ضحاک» به نیابت از پدر بر تخت جمشید تکیه میزند. اما صد افسوس که وجود ضحاک، آبستن پارهای از تاریکیست. تاریکی وجود ضحاک بر شهر چیره می شود و جمکرد در تاریکی و ترس غوطه ور میشود. اما دگر بار چرخش ایام به گردش درمی آید و با رفتن جمشید کودکی در دل مردمان سرزمین «جمکرد» و در آغوش کشاورز زادهای متولد میشود که نامش را «آفریدون» میگذارند…
انتهای پیام//