بازگشت به صفحه اخبار
سه‌شنبه 23-05-1403
دسته بندی: اجتماعی , فرهنگی و هنری ,
در گفت‌و‌گو با آزنیک، مطرح شد؛

ضرورت نام‌گذاری یک هفته در سال به نام ادبیات کودک و نوجوان/ افزایش کتاب و کتاب‌خوانی در گرو حمایت از صنعت نشر

نویسنده و پژوهشگر مطرح حوزه کودک و نوجوان، بیان کرد: در گذشته، زمانی که ناشر کتابی را منتشر می‌کرد، وزارت ارشاد 500 الی 1000 جلد را برای توسعه کتابخانه عمومی و حمایت از ناشر می‌خرید، به ناشران وام پرداخت می‌کرد، سهمیه کاغذ در نظر می‌گرفت اما در این پنج سال اخیر، تمام سیاست‌های حمایتی به ناشران حذف شده است. لذا این صحبت‌ها برای اختصاص رانت به ناشران نیست، اما باید در نظر داشت که حمایت از صنعت نشر، کتاب و کتاب‌خوانی را افزایش خواهد داد.

 به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، عباس جهانگیریان، پژوهشگر فعال حوزه کودک و نوجوان، با بیان اینکه در آبان ماه، باید یک هفته به نام ادبیات کودک و نوجوان نام‌گذاری شود، اظهار کرد: امروزه آموزش و پرورش، باید به توسعه کتاب و کتا‌خوانی کمک شایانی کند، طوریکه شرایط را طوری مهیا کند که نویسندگان کودک و نوجوان برای مخاطب‌سنجی بهتر و ارتباط بیشتر با مخاطبان در مدارس حضور یابند تا نوجوانان شور و شوق بیشتری برای مطالعه کتاب داشته باشند. هرچند در آبان‌ماه هفته‌ای به نام کتاب  و کودک نام‌گذاری شده اما به آن توجه شایانی نمی‌شود.


جهانگیریان، برای بهترشدن وضعیت کتاب‌خوانی در کشور، ابراز کرد: باتوجه به اینکه تمام وزارت‌خانه‌ها از بودجه فرهنگی بهره‌مند هستند، می‌توانند به مناسبت‌های مختلف از خرید کتاب استقبال کنند و به کودکان و نوجوانان کارمندان هدیه دهند. بطورمثال سازمان ترافیک در زمان گذشته، جایگاهی را به عنوان شهر ترافیک در نظر گرفته بود و با دعوت از کودکان و نوجوانان به آنها کتاب هدیه می‌داد. 


به گفته پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان، رسانه و تلویزیون می‌تواند نقش بسیار مهمی در فرهنگسازی کتاب و کتاب‌خوانی داشته باشد که متاسفانه امروزه به آن شکل، چشمگیر نیست.

 


پایان خبر//