گزارش بیش از ۲۱ هزار مورد کودکآزاری در سال جاری
سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تعداد گزارشهای کودکآزاری از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون را بیش از ۲۱ هزار مورد اعلام کرد.
بیشترین نوع کودکآزاری از نوع «غفلت» است
به گزارش
پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، محمدرضا حیدرهایی با تأکید بر اینکه بیشترین نوع کودکآزاری، کودکآزاری از نوع «غفلت» است، اظهار کرد:
مردم در صورت هرگونه مشاهده کودکآزاری فورا موضوع را به سامانه تلفنی ۱۲۳ اورژانس اجتماعی گزارش دهند و نسبت به موضوع بیتفاوت نباشند؛ قول میدهیم اطلاعات تماسگیرندگان کاملا «محرمانه» باشد.
سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سؤال که بر اساس گزارشهای موجود بیشترین نوع کودکآزاری مربوط به چه نوع بوده است؟ بیان کرد:
علاوه بر کودکآزاریهای جسمی، جنسی و روانی در دستهبندی کلی کودکآزاری، موضوع غفلت نیز یکی از موارد کودکآزاری است که بیشترین نوع کودکآزاری ناشی از غفلت است.
تاثیر شیوع بیماری کرونا در افزایش کودکآزاری
وی با اشاره به روز جهانی پیشگیری از کودکآزاری، بیان کرد:
از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون ۲۱ هزار و ۴۰۶ مورد کودکآزاری از طریق خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی گزارش شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش چندانی روبهرو نبوده است.
سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی در ادامه افزود:
اگر هم در آمار تماسهای یک الی دو سال گذشته به نظر میرسد که موارد کودکآزاری افزایش یافته، این موضوع به دو علت وابسته است؛ در زمان شیوع بیماری کرونا برخی از مردان مشاغل خود را از دست داده و زمان حضورشان در خانواده بیشتر شده و شاید این افزایش زمان حضور، اختلافات خانوادگی را بیشتر کرده است و از سوی دیگر نیز آگاهی مردم نسبت به خدمات ۱۲۳ افزایش یافته که این دو مورد میتواند در افزایش تماسها مؤثر باشد.
اطلاعات گزارشدهندگان محرمانه میماند
حیدرهایی با اشاره به اینکه اکثر مداخلات سازمان بهزیستی در مورد کودکآزاری از طریق تماس همسایهها یا نزدیکان با خط ۱۲۳ انجام میشود، بیان کرد:
اکثریت افراد خشونت را آسیب جسمی میدانند و اگر پدری فرزندش را تنبیه سخت بدنی میکند، آن را آسیب جسمی تلقی میکنند؛ اما پدری را که از صبح از منزل بیرون میرود و مجبور است به دلیل مسائل اقتصادی فرزند خود را تا شب تنها بگذارد و چند شیفت کار کند، کودکآزاری محسوب نمیکنند.
به گفته او بر اساس آمارها، بیشتر گزارشهای کودکآزاری از طریق تماس همسایگان با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی است. سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه مردم در صورت مشاهده هرگونه کودکآزاری فورا آن را به خط تلفنی ۱۲۳ اورژانس اجتماعی گزارش دهند و نسبت به موضوع بیتفاوت نباشند، قول داد اطلاعات تماسگیرندگان کاملا محرمانه باقی میماند و افراد صرف اینکه ممکن است دچار دردسر شوند یا فرد مرتکب خشونت برای مردم نیز مزاحمت ایجاد کند، از تماس با ۱۲۳ خودداری نکنند؛ زیرا تمام اطلاعات افراد محرمانه باقی میماند.
سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی در پایان با اشاره به فعالیت تیمهای اورژانس اجتماعی، تصریح کرد:
درصورتیکه کودکی در معرض آسیب قرار گرفته باشد، از سوی تیمهای اورژانس اجتماعی مداخله صورت میگیرد. اگر نوع آسیب به حدی باشد که امنیت جانی کودک در معرض خطر باشد، طبق قانون حمایت از حقوق اطفال، باید بلافاصله از محل خطر جدا شده و حتی میتوان تا سلب حضانت نیز پیش رفت.
انتهای پیام//