برنامهریزی برای تاسیس مرکز حمایتی آموزشی کودکان کار و خیابانی در ساوه
مدیر کل بهزیستی استان مرکزی از برنامهریزی این سازمان برای تاسیس مرکز حمایتی آموزشی کودکان کار و خیابانی در ساوه خبر داد.
تاسیس مرکز حمایتی آموزشی کودکان کار و خیابانی
به گزارش
پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، محمد زیدوند با اشاره به توجه جدی بهزیستی استان مرکزی به کاهش آمار وقوع آسیبهای اجتماعی در شهرستان ساوه، اظهار کرد:
اختصاص اعتبارات ویژه و نیز حمایت از مراکزی که برای کاهش آسیبهای اجتماعی در حوزه زنان، کودکان، اعتیاد و … فعالیت میکنند از برنامههای اولویتدار بهزیستی استان مرکزی در ساوه میباشد.
وی در ادامه افزود:
در جلسه بررسی آسیبهای اجتماعی در حوزه اعتیاد، بویژه بانوان معتاد، کودکان کار و بیماران اعصاب و روان که با حضور دادستان ساوه و برخی مسئولان شهرستان تشکیل شد، مقرر شد با توجه به نیاز ساوه، نسبت به تاسیس مرکز حمایتی آموزشی کودکان کار و خیابانی اقدام شود. با مصوبه فرمانداری و شناسایی کودکان کار این ظرفیت وجود دارد که مرکز نگهداری از کودکان کار در ساوه تاسیس شود.
مدیر کل بهزیستی استان مرکزی به تاسیس کمپ بانوان در قالب تبصره ۲ ماده ۱۶ به عنوان مصوبه دیگر این جلسه اشاره کرد و گفت:
مقرر شد تامین اعتبار برای احداث کمپ بانوان از طریق منابع مالی بهزیستی و دبیرخانه شورای مبارزه با مواد مخدر استان انجام شود.
تاسیس گرمخانه از وظایف شهرداریها است
زیدوند با بیان اینکه محدودیت منابع مالی و نداشتن ردیف اعتباری مانع تخصیص اعتبار برای تجهیز شلتر و مراکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شده و بر این اساس فعالیت این مراکز برون سپاری میشود، گفت:
در حال حاضر ۳۲۴ مرکز، تحت نظارت بهزیستی در حوزه پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی و توانبخشی در سطح استان فعالیت دارند.
وی در ادامه افزود:
تاسیس گرمخانه از وظایف شهرداریها بوده و نباید در گرمخانه اجازه پذیرش و اسکان افراد معتاد را داد بلکه در مراکزی نظیر شلتر که با نظارت سازمان بهزیستی احداث میشود خدمات اسکان به معتادین ارائه میشود که شامل اسکان، غذای گرم و خدمات بهداشتی است.
جمعآوری بانوان کارتن خواب در ساوه
زیدوند در خصوص بانوان کارتن خواب، بیان کرد:
بهزیستی با همکاری ضابطین قضایی آمادگی لازم را در خصوص اجرای مصوبه شورای پیشگیری از وقوع جرم به منظور جمعآوری بانوان کارتن خواب در ساوه دارد.
وی با بیان آنکه در سطح استان کمپ بانوان وجود ندارد، افزود:
برخورداری ساوه از یک کمپ بانوان ضروری است و بهزیستی فرآیند فراخوان را در این رابطه انجام داده و با جذب اعتبارات لازم ملی، زمینه برخورداری ساوه از یک کمپ بانوان را فراهم خواهد کرد. به عنوان بخش دولتی وظیفه و تکلیف در خصوص راه اندازی و احداث کمپ بانوان نداریم و باید با بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی و حمایتهای لازم از طریق تسهیلات تبصره ۲ در این رابطه اقدام شود.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه در صورت اعلام متقاضی در سریعترین زمان ممکن(حداکثر یک ماه) مجوز احداث کمپ بانوان صادر میشود، گفت:
در حال حاضر یک متقاضی اعلام آمادگی کرده است که پس از بررسی و معرفی مسئول فنی، پروانه فعالیت کمپ بانوان در ساوه در کوتاهترین زمان ممکن برای وی صادر خواهد شد.
بهزیستی در تلاش است تا کودکان از چرخه کار رها شده و به چرخه زندگی برگردند
وی در خصوص ساماندهی کودکان کار در جامعه، خاطرنشان کرد:
شرایط فعلی به گونهای شده که برخی آسیبها مستمر شدهاند و نمیتوان تعیین کرد که یک آسیب در بازه زمانی معینی جمع میشود چرا که شرایط اجتماعی موجود در جوامع بشری موجب شده که این آسیبها در کنار زندگی بشر حضور داشته باشد.
زیدوند به ساماندهی متکدیان اشاره کرد و افزود:
ساماندهی زنان سرپرست خانوار و کودکانی که با تکدیگری در معرض آسیب قرار دارند از تکالیف سازمان بهزیستی است و ساماندهی بخش دیگری از متکدیان از تکالیف سایر دستگاه هاست که با غربالگری مشخص میشود.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی با تمام توان در تلاش است تا کودکان از چرخه کار رها شده و به چرخه زندگی برگردند، گفت:
خدماتی که سازمان بهزیستی به کودکان کار ارائه میدهد شامل مداخلات خانوادگی، پیگیری مسائل آموزشی و تحصیلی، حمایت مالی، پوشش بیمهای، اشتغال و توانمدسازی خانوادههاست تا خانواده نیازی به درآمد حاصل از کار کودک نداشته باشد. با وجود حمایتهایی که از کودکان کار و توانمندسازی خانوادههای آنان صورت گرفته، اما همچنان شاهد بازگرداندن کودکان به چرخه کار در جامعه توسط خانوادهها هستیم.
سازمان بهزیستی در قبال کل جامعه مسئولیت دارد
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر ۴۸ هزار خانوار تحت پوشش خدمات حمایتی بهزیستی استان مرکزی قرار دارند، اظهار کرد:
وظیفه این سازمان صرفا خدمات رسانی به جامعه هدف نیست، بلکه بخش مهمی از خدمات بهزیستی به عموم جامعه ارائه میشود که شامل پیشگیری از معلولیتها، ژنتیکی و … است. با توجه به وظیفه اجتماعی که سازمان بهزیستی دارد طبیعی است که در قبال کل جامعه مسئولیت اجتماعی دارد و محدود به جامعه هدف نیست.
انتهای پیام//