بازگشت به صفحه اخبار
چهارشنبه 16-09-1401
دسته بندی: اجتماعی

«کودک‌آزاری» بیشترین موارد تماس با اورژانس اجتماعی است

مدیر مرکز سامانه اورژانس اجتماعی استان تهران، بیشترین موارد تماس با اورژانس اجتماعی را موضوع کودک‌آزاری، دختران فرار و دختران آسیب‌دیده عنوان کرد.

بیشترین تماس‌ها با اورژانس اجتماعی مربوط به «کودک‌آزاری» است

 
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، منیژه جابری در خصوص ضرورت ورود اورژانس اجتماعی به بحران‌های اجتماعی، اظهار کرد:
بیشترین تماس با اورژانس اجتماعی به خاطر کودک‌آزاری، دختران فرار و دختران آسیب‌دیده است که از میان آن‌ها بیشترین تماس‌ها مربوط به گزارش موضوع کودک‌آزاری است. بیشتر گزارش‌های کودک‌آزاری از طرف خانواده، همسایه‌ها، آموزش و پرورش، نیروی انتظامی یا خود کودک به اورژانس اعلام می‌شود.
 
وی با بیان اینکه سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی به صورت ۲۴ ساعته در خدمت گروه هدف اورژانس اجتماعی است و در حال حاضر در استان تهران کارشناسان در ۱۲ کابین فعال به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی تماس‌های مردمی هستند، به کمبود نیروی اورژانس اجتماعی اشاره کرد و گفت:
در حال حاضر کارشناسان اورژانس اجتماعی چهار برابر استانداردهای دنیا پاسخگوی تماس‌های سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی هستند.
 
جابری در ادامه افزود:
بر اساس استانداردها به ازای هر ۵۰ تماس یک کارشناس باید فعالیت کند این‌ در حالیست که در اورژانس اجتماعی تهران به ازای هر ۱۸۰ تا ۲۰۰ تماس یک کارشناس فعالیت می‌کند.
 
مدیر مرکز سامانه اورژانس اجتماعی استان تهران که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد، با بیان اینکه حداکثر مکالمه‌ای که کارشناس اورژانس اجتماعی می‌تواند با گروه هدف داشته باشد ۱۲ دقیقه است، یادآور شد:
مددجو در صورت لزوم به زمان بیشتر برای صحبت با کارشناسان باید دوباره با سامانه تماس گیرد. مداخله کارشناسان و روانشناسان اورژانس اجتماعی برای پیشگیری از آسیب و کمتر آسیب دیدن گروه هدف است. کلیه اطلاعات و مکالمات و آدرس‌های اعلام شده به صورت محرمانه در سامانه حفظ خواهد شد.
 

اورژانس اجتماعی با کمبود زیرساخت مواجه است

 
دکتر مجتبی صالحی- فعال اجتماعی و مدیر عامل موسسه کودکان کار - نیز با تاکید بر اینکه یکی از تخصصی‌ترین خدماتی که سازمان بهزیستی کشور در راستای ماموریت‌های خود تعریف کرده بحث اورژانس اجتماعی است، گفت:
اورژانس اجتماعی یکی از حلقه‌های مفقوده حوزه آسیب‌های اجتماعی در کشور بود که در بهزیستی آغاز به کار کرده است. ورود اورژانس اجتماعی به حوزه آسیب‌های اجتماعی یک ضرورت است و کاری که اورژانس اجتماعی انجام می‌دهد را دستگاه‌ها، سازمان‌ها، NGO‌ها نمی‌توانند انجام دهند چرا که یک فعالیت کاملا تخصصی است.
 
صالحی در ادامه افزود:
در حال حاضر نیز یکی از بزرگترین چالش‌هایی که اورژانس اجتماعی با آن مواجه است، کمبود زیرساخت است و اورژانس اجتماعی برای انجام ماموریت‌های خود با کمبود خودرو مواجه است و بسیاری از ماموریت‌ها را به دلیل کمبود خودرو نمی‌تواند اعزامی داشته باشد.
 
وی بر لزوم توجه ویژه و حمایت از اورژانس اجتماعی تاکید و اظهار کرد:
اورژانس اجتماعی یکی از ساختارهای بهزیستی است که به دلیل اهمیت کار و تجربه افرادی که در اورژانس اجتماعی فعالیت می‌کنند، به شدت باید توانمندسازی شود.
 
مدیر عامل موسسه کودکان کار در پایان با تاکید بر ضرورت تقویت اورژانس اجتماعی، تصریح کرد:
اورژانس اجتماعی ساختاری از سازمان بهزیستی است که نباید مردمی شود و باید به صورت حاکمیتی به فعالیت خود ادامه دهد و در راستای تقویت اورژانس اجتماعی می‌بایست کارشناسان اورژانس اجتماعی استخدام رسمی شوند.
 

برنامه‌ اورژانس اجتماعی با چه اهداف و سازوکاری آغاز شد؟

 
برنامه‌ اورژانس اجتماعی که در سال ۱۳۷۸ تدوین شده و قصد دارد با مداخلات روانی-اجتماعی، در پیشگیری از وقوع جرم و قضازدایی نقش مهمی ایفا کند، برنامه‌ای تلفیقی از مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی (مرکز اورژانس اجتماعی) خط تلفن اورژانس اجتماعی ۱۲۳ و تیم سیار اورژانس اجتماعی (خدمات اجتماعی سیار و پایگاه اجتماعی) است که هر کدام دستورالعمل مستقلی دارند.
«تخصصی بودن»، «به موقع بودن» و «در دسترس بودن» از ویژگی‌های مهم این برنامه است. برنامه اورژانس اجتماعی قصد دارد تا مداخلات روانی-اجتماعی را قبل مداخلات قضایی و انتظامی و حتی در کنار این نوع مداخلات جایگزین کند که این مسئله در پیشگیری از وقوع جرم و قضازدایی نیز نقش مهمی ایفا می‌کند.
شناسایی آسیب‌های اجتماعی شایع و در حال شیوع به‌صورت کشوری، منطقه‌ای و محلی نیز از این طریق صورت می‌پذیرد. در واقع این نوع مداخلات تاثیرگذاری تئوری برچسب را به حداقل می‌رساند تا زمینه‌ای برای توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیب‌دیده اجتماعی و بازگشت آنها به زندگی سالم باشد.
 ایسنا

 
انتهای پیام//