دهها میلیون کودک در خطر ابتلا به سرخک
یک گزارش جهانی هشدار میدهد که شیوع کرونا موجب کاهش برنامههای واکسیناسیون در سراسر دنیا شده و دهها میلیون کودک را در خطر ابتلا به سرخک قرار داده است.
کاهش برنامههای واکسیناسیون به دلیل شیوع کرونا
به گزارش
پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، روزنامه لو فیگاروی فرانسه با انتشار گزارشی در وبسایت خود اعلام کرد که دادههای یک گزارش جهانی هشدار میدهد که شیوع کرونا موجب کاهش برنامههای واکسیناسیون شده و هم اینک دهها میلیون کودک در خطر ابتلا به سرخک به عنوان یک بیماری بالقوه کشنده هستند. رئیس سازمان بهداشت جهانی (WHO) با استناد به نتایج این گزارش، اعلام کرد: به دلیل شیوع کووید-۱۹، برنامههای واکسیناسیون و ایمنسازی به طور جدی تحت تاثیر قرار گرفته است.
آدهانوم گبریسوس در ادامه افزود: پشت هر آماری در این گزارش، کودکی در معرض خطر ابتلا به یک بیماری قابل پیشگیری قرار دارد.
زنگ خطر کاهش نرخ واکسیناسیون و احتمال ابتلا به سرخک
بر اساس گزارش مشترک سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۴۰ میلیون کودک یک دُز واکسن سرخک را فراموش کردند که شامل ۲۵ میلیون نفر دُز اول و ۱۴.۷ میلیون نفر دُز دوم میشود. نتایج این گزارش نشان میدهد که نرخ پوشش جهانی واکسیناسیون برای اولین دُز به کمترین میزان خود از سال ۲۰۰۸ رسیده است.
افرم تکل لمانگو (Ephrem Tekle Lemango) مسئول برنامههای واکسیناسیون نیز اعلام کرده است که به مدت ۳ سال، زنگ خطر کاهش نرخ واکسیناسیون و افزایش خطر برای سلامت کودکان در سراسر جهان به صدا در آمده است.
دادههای این تحقیق با اشاره به اینکه پوشش واکسیناسیون بسیار بالا برای دستیابی به ایمنی جمعی ضروری است، تخمین میزند که در سال گذشته میلادی ۹ میلیون مورد ابتلا به سرخک در سراسر جهان وجود داشته که موجب مرگ ۱۲۸ هزار نفر شده است.
در این گزارش با بیان اینکه سال گذشته میلادی در مجموع ۲۲ کشور به ویژه در آفریقا و خاورمیانه شیوع قابل توجهی از این بیماری را تجربه کردند، اضافه میکند: در میان کشورهایی با بیشترین تعداد کودکان ایمن نشده میتوان به نیجریه، هند، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی و اندونزی اشاره کرد.
سرخک، یک عفونت ویروسی بسیار مسری است که پس از ابتلا به آن هیچ درمانی وجود ندارد و از نشانههای آن وجود لکههای قرمز رنگ روی پوست بدن است و با تب بالا و عوارض ریوی احتمالی همراه میشود.
لو فیگارو یادآوری کرده است که تعداد ابتلا به سرخک از دهه ۲۰۰۰ به طور چشمگیری کاهش یافت اما بر اساس تحقیقات جدید، تعداد موارد تخمینی و مرگ و میر در سال ۲۰۲۱ بیش از سال ۲۰۲۰ بود.
همچنین در ماه آوریل سال جاری میلادی، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که موارد گزارش شده سرخک در ۲ ماه نخست ۲۰۲۲ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، نزدیک به ۸۰ درصد افزایش یافته است.
انتهای پیام//