بازگشت به صفحه اخبار
پنج‌شنبه 29-09-1403
دسته بندی: اجتماعی , فرهنگی و هنری , تصویری ,
در گفت‌وگو با آزنیک مطرح شد

بیست و ششمین جشنواره قصه‌گویی با تاکید بر امیدآفرینی و هویت ایرانی برگزار شد

داور بیست و ششمین جشنواره قصه‌گویی از برگزاری موفق جشنواره استانی در تهران و ارزیابی کیفیت بالای اجراها نسبت به سال‌های گذشته خبر داد. او همچنین به اهمیت حفظ اصالت ایرانی در قصه‌گویی و نقش آن در آشنایی کودکان با هویت فرهنگی و اسلامی اشاره کرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، الهام دارابی، رئیس گروه پژوهش و ترویج قصه‌های ایران و داور بیست و ششمین جشنواره قصه‌گویی استانی، در گفت‌وگو با آزنیک بیان کرد: جشنواره امسال نیز همانند سال‌های گذشته حاصل یک فرآیند است، فرایندی که طی آن مربیان در مراکز فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در طول سال با کودکان بر روی قصه‌ها کار می‌کنند، اصول قصه‌گویی را آموزش می‌دهند و خود نیز برای اجرا در جشنواره آماده می‌شوند. در نهایت این فرآیند به جشنواره‌ای بزرگ تبدیل می‌شود.

 

وی افزود: جشنواره استانی در تهران نیز به خوبی برگزار شد و تاکنون شاهد چندین اجرا در بخش‌های مختلف بوده‌ایم که معتقدم از نظر کیفی بسیار بهتر از سال گذشته بود.

 

دارابی، داور جشنواره بیست و ششم قصه‌گویی، در پاسخ به این سوال که داوری جشنواره چگونه خواهد بود، اظهار کرد: قصه‌ها هم از نظر محتوا و هم از نظر فرم و شیوه اجرا مورد بررسی قرار می‌گیرند. به همین دلیل امتیازها در دو بخش به محتوای قصه و به شکل (مدل) قصه اختصاص می‌یابد که شامل فن بیان، به‌کارگیری بدن، صحنه و ابزار است.

 

دارابی همچنین گفت: قصه‌گویی همیشه این امکان را فراهم می‌آورد که در هر زمینه و با هر مدلی که خواسته شده، اجرا شود. البته در سیاست‌های این دوره از جشنواره توجه ویژه‌ای به این نکته شده که کودکان به دنبال امیدآفرینی، شادی و پیدا کردن هویت ایرانی اسلامی خود باشند. ما نیز به این نکته بسیار توجه می‌کنیم و برایمان مهم است که در قصه‌گویی اصالت ایرانی حفظ شود تا کودکان با آداب، سنن و فرهنگ خود آشنا شوند.

 

به گفته وی، کودکی که با فرهنگ خود و هویت حقیقی‌اش آشنا باشد، قطعاً ایرانی آبادتر خواهد ساخت.

 

رئیس گروه پژوهش و ترویج قصه‌های ایران در پایان گفت: برای قصه‌گویی نباید منتظر جشنواره و فرصت خاصی باشیم. هر جا که امکان داشت می‌توانیم حتی برای یک نفر قصه بگوییم. قصه‌ها ممکن است آینده‌ای را تغییر دهند و حسی خوب در دیگران ایجاد کنند. بنابراین امیدوارم که یلدای امسال در هر خانه‌ای یک قصه وجود داشته باشد.

 



پایان//