مطالعات نشان می دهد؛
کاهش تدریجی اثر بخشی مصرف آنتی بیوتیک ها در کودکان
مطالعه اخیر دانشگاه سیدنی استرالیا کاهش نگرانکنندهای در اثربخشی آنتیبیوتیکهای مورد استفاده برای درمان عفونتهای رایج در کودکان و نوزادان سراسر جهان را نشان داده است.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، این مقاومت هشداردهنده به آنتیبیوتیکها منجر به دستورالعملهای جهانی منسوخ شده و متعاقب آن افزایش مرگومیرهای قابل اجتناب، به ویژه در مناطقی مانند جنوب شرق آسیا و اقیانوس آرام میشود.
این مطالعه نشان داد که بسیاری از آنتیبیوتیکها که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه میشود، کمتر از ۵۰ درصد در مبارزه با عفونتهای دوران کودکی مانند ذاتالریه، سپسیس و مننژیت مؤثر هستند. این نتایج نشان میدهد که دستورالعملهای جهانی در مورد استفاده از آنتیبیوتیکها باید به روزرسانی شود.
مناطقی که با این بحران مواجه هستند شامل جنوب شرق آسیا و اقیانوس آرام، به ویژه کشورهایی مانند اندونزی و فیلیپین است. سالانه هزاران مرگ کودکان قابل پیشگیری در این مناطق ناشی از افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی است.
سازمان بهداشت جهانی، مقاومت ضد میکروبی (AMR) را بهعنوان یکی از ۱۰ تهدید بزرگ جهانی برای سلامت عمومی معرفی کرده است. سالانه حدود ۳ میلیون مورد سپسیس در میان نوزادان، در سراسر جهان گزارش میشود که منجر به مرگ تقریباً ۵۷۰ هزار نفر میشود و بخش قابلتوجهی از این مرگومیرها را میتوان به آنتیبیوتیکهایی نسبت داد که در درمان باکتریهای مقاوم به آنها بیاثر هستند.
مقاومت ضد میکروبی تهدیدی جدی برای کودکان است زیرا آنتیبیوتیکهای جدیدتر کمتر روی آنها آزمایش میشود. این مطالعه باید زنگ خطری برای کل جهان باشد.
مقاومت آنتیبیوتیکی سریعتر از آنچه ما تصور میکنیم در حال افزایش است و برای جلوگیری از عفونتهای تهاجمی مقاوم به چند دارو و کاهش مرگومیر هزاران کودک در هر سال به راهحلهای جدید نیاز داریم.
نتایج این تحقیق در مجله The Lancet Regional Health منتشر شده است.
انتهای پیام//