رئیس سازمان بهزیستی:
پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر با همکاری و همفکری دستگاهها اتفاق میافتد
رئیس سازمان بهزیستی در حاشیه افتتاحیه کارزار رسانهای ملی پیشگیری از اعتیاد با عنوان «والد آگاه، فرزند ایمن» بر ضرورت همکاری و همفکری تمامی دستگاهها تاکید کرد.
تکتک دستگاهها ولو با یک بروشور باید در مسیر مبارزه با اعتیاد اقدام کنند
به گزارش
پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، جلسه فوق العاده کمیته فرهنگی - پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر و آغاز کارزار رسانهای پیشگیری از اعتیاد با عنوان «والد آگاه، فرزند ایمن» با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور و اعضاء کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
علیمحمد قادری ضمن تشکر از حضور حاضران و توجه رسانهها به موضوع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، اظهار کرد: در کارزار رسانهای ملی پیشگیری از اعتیاد «والد آگاه، فرزند ایمن» درصدد آگاهسازی و ایمنسازی والدین و فرزندان هستیم. موضوع مواد مخدر یک مشکل بسیار بزرگ و مهم است و با توجه به اینکه این آسیب جزء ۵ آسیب مهم کشور است باید بتوانیم اقدامات پیشگیرانه خوبی در این زمینه داشته باشیم و دستگاههای عضو کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر باید همافزایی بیشتری داشته باشند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه افزود: کار فرهنگی در کوتاه مدت احصاء نمیشود، به عنوان مثال باید در مدارس یک رفتار عملیاتی داشته باشیم تا اثر مطلوب و وضعی را در میدان ببینیم. همچنین کار رسانهای بسیار هوشمند است و در صورتی محقق میشود که بتوان یک سناریو کار رسانهای با ابعاد و جوانب ویژه داشته باشیم تا والدین و فرزندان بتوانند موضوع را از طریق رسانه بهنگام دریافت کنند.
وی با بیان این که در موضوع اعتیاد باید منسجمتر از گذشته اقدام کنیم، گفت: به عبارتی بخشی از بیلبوردهای شهری و اماکن عمومی را باید به فضای پیشگیرانه اختصاص دهیم و حتی تکتک دستگاهها ولو با یک بروشور باید در این مسیر اقداماتی را انجام دهند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر موضوع بهداشت روان در کنار اقدامات پیشگیرانه و فرهنگی، خطاب به مسئولان حاضر در جلسه، بیان کرد: هرچه میتوانید منابع مالی و غیرمالی دستگاههای خود را پای کار بیاورید تا برنامه و راهبرد عملیاتی برای مردم در سال آتی داشته باشیم.
پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر با همکاری و همفکری دستگاهها اتفاق میافتد
قادری در پاسخ به سوال خبرنگار آزنیک در خصوص نقشه راه مشخص و شیوه نامه معین این کارزار و با اشاره به کمیته فرهنگی - پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر، تشریح کرد: سازمان بهزیستی در فعالیتهای این کمیته، سیاستگذاری مبانی فرهنگی و پیشگیرانه را در خصوص مواد مخدر قائل شده است. پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر با همکاری و همفکری دستگاهها اتفاق میافتد و ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان مرجع اصلی و در واقع سیاستگذار بالادستی در ذیل خود کمیتههایی را دارد که این کمیته نیز یکی از کمیتههای اساسی و اصلی است که ما در آن میتوانیم سیاستگذاریها را پیگیری و رهگیری کنیم و همچنین تا حدودی هم میتوانیم مبانی اقدام و عمل را داشته باشیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه افزود: امروز این کارزار در نگاه حضور میدانی است، یعنی ما میتوانیم در بازه زمانی پانزده روزه محیطهایی را در نظر بگیریم که برای والدین و نگاه آگاهسازانه به آنها بسیار موثر هستند تا در جریان این مهم قرار بگیرند که موضوع مواد مخدر و حواشی آن برای فرزندانشان چه مسائل و عوارضی را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به نقشه راه مورد نیاز برای تحقق اهداف این کارزار، تصریح کرد: تدوین و تهیه نقشه راه مورد نظر این کارزار مسیر پایانی خود را طی میکند، البته آقای دکتر عسگری، مدیرکل محترم و دبیر این کمیته برای جلسه آتی در خصوص جمع بندی نقشه راه سند پیشگیری و فرهنگی انشالله نکاتی را خواهند گفت.
قادری در پاسخ به این سوال که سازمان بهزیستی برای این کارزار چه بودجه و هزینهای تخصیص داده، اظهار کرد: خوشبختانه به دلیل این که همکاران اهتمام ویژهای در این خصوص دارند و اساسا این نگاه پیشگیرانه چه در خصوص آسیبها و چه در خصوص پیشگیری از معلولیتها جزو برنامههای کلان دستگاهها هست، تلاش کردیم که بودجه خوبی متناسب با ظرفیتمان جدا از همکاری سایر دستگاهها و بودجهای که ستاد مبارزه با مواد مخدر تمهید میکند در این بخش منظور کنیم.
لزوم انتقال دانش لازم در خصوص اعتیاد به والدین
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در ادامه این نشست با اشاره به پژوهشهای صورت گرفته در این زمینه، تصریح کرد: براساس پژوهشهایی که از دهههای ۸۰ به بعد وجود دارد در تمام دنیا پایه برنامهها در حوزه اعتیاد بر روی پیشگیری است که میتواند در راستای کاهش بروز و شیوع اعتیاد باشد.
فرهاد اقطار در ادامه افزود: در چند سال گذشته اعتبارات پیشگیری چه در ستاد و چه در وزارت کشور افت شدیدی داشته و بیشترین اعتبار دریافتی در حوزه ماده ۱۶ است که سقف آنها بیش از ۸۰ هزار نفر نیست؛ امسال رئیس سازمان بهزیستی کشور، در اعتبارات سازمان ردیف پیشگیری از اعتیاد را افزایش دادند و به سقفی رسیدند که از سال ۹۶ تاکنون سقف بالایی بوده است.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در پایان سخنان خود با بیان اینکه بهزیستی از حدود ۵ ماه گذشته به این نقطه نظر رسیده که اگر بتوانیم دانش و اطلاعاتمان را به والدین منتقل کنیم، والدین میتوانند این اطلاعات را به کودکشان منتقل کنند، اظهار کرد: در این راستا طبق پژوهشهای انجامشده، سلسله مفاهیم و محتوا آماده شده که این فعالیت در هفته پیشرو شروع میشود.
انتهای پیام//