یونیسف هشدار داد؛
میلیونها کودک یمنی در معرض گرسنگی هستند
یونیسف نسبت به خطر گرسنگی میلیونها کودک یمنی در صورت عدم اتخاذ یک اقدام فوری در این کشور بحران زده عربی هشدار داد.
به گزارش
پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، سازمان حمایت از کودکان در سازمان ملل (یونیسف) نسبت به خطر گرسنگی میلیونها کودک یمنی در صورت عدم اتخاذ یک اقدام فوری در این کشور بحران زده هشدار داد.
این سازمان اعلام کرد که نزدیک به شش میلیون کودک در یمن تنها یک قدم با گرسنگی و قحطی فاصله دارند و به حمایت فوری نیاز دارند زمان آن فرا رسیده است که تعهدات خود را با شرکای اروپایی برای ارائه امداد و حمایت نجات بخش، تشدید کنیم».
سازمان حمایت از کودکان در سازمان ملل اتخاذ اقدامات بینالمللی فوری را با هدف تامین مالی کافی و ارائه کمک برای نجات جان آنها خواستار شد.
یونیسف در اوایل سال جاری اعلام کرد که برای پاسخ به بحران انسانی یمن در سال 2023 به 484.4 میلیون دلار بودجه نیاز است و کمبود بودجه، زندگی و رفاه کودکان را به خطر میاندازد.
بر اساس گزارش این سازمان در اواخر ماه مارس، بیش از 11 میلیون کودک در یمن به کمک های بشردوستانه نیاز دارند که 2.2 میلیون نفر از آنها از سوء تغذیه حاد رنج می برند.
روز یکشنبه، برنامه جهانی غذا نیاز فوری خود را به 80 میلیون دلار اعلام کرد تا بتواند به ارائه کمک های غذایی نجات دهنده به کودکان در یمن ادامه دهد.
پیش از این مرکز حقوق بشر یمنی اعلام کرد 13 هزار و 508 زن و کودک یمنی، قربانی جنگ یمن شده اند .
جنگ یمن تلخترین و شنیعترین صحنههای ضدحقوقبشری را در تاریخ به نمایش گذاشت، میتوان گفت که تقریباً همه زیرساختهای حیاتی یمن در طول این جنگ ویرانگر نابود شده است.
ائتلاف سعودی با حمله به بیش از 483 مرکز بهداشتی و 92 آمبولانس، موردهدف قرار دادن تأسیسات مذهبی و آثار باستانی و تخریب بیش از 417 اثر تاریخی و باستانی همه عرفها و هنجارهای بینالمللی را زیر پا گذاشته است.
مرکز حقوق بشری «عین الانسانیه» یمن اخیراً گزارش داد که بر اثر حملات ائتلاف سعودی 15 فرودگاه، 16 بندر، 4764 جاده و پل، 307 نیروگاه و مولد برق، 551 شبکه و مرکز ارتباطی، و 2228 منبع آب آشامیدنی هدف قرار گرفته است.
در این میان کودکان یمنی بزرگترین قربانی جنگ ویرانگر ائتلاف سعودی ـ آمریکایی محسوب میگردند.در سایه نابودی همه زیرساختهای بهداشتی و پزشکی یمن هر 5 دقیقه یک کودک جان خود را از دست میدهد. بر اساس جدیدترین گزارش یونیسف، 11 میلیون کودک در یمن نیاز به کمکهای فوری بشردوستانه دارند.
بیش از 3000 کودکی که در یمن به دنیا میآیند دارای بیماری قلبی هستند، این در حالی است که کشورهای عضو ائتلاف متجاوز ورود تجهیزات پزشکی برای بیماران قلبی در یمن را ممنوع کردهاند و هزاران بیماری که مبتلا به بیماریهای قلبی هستند از جمله کودکان بهراحتی جان خود را از دست میدهند. تبعات ویرانگر جنگ یمن همچنین منجر به شیوع انواع بیماریهای مزمن و لاعلاج میان یمنیها شده است که سرطان رایجترین آنهاست.
بعد از 8 سال جنگ فرسایشی و بیهوده، ائتلاف سعودی که از دو سال قبل بهشکل جدی در اندیشه راهی برای خروج آبرومندانه از باتلاق یمن است، سعی دارد از تحولات منطقهای و بینالمللی اخیر بهعنوان فرصتی برای تحقق این هدف استفاده کند.
انتهای پیام//