تولد ۶۲ نوزاد سالم از مادران باردار مبتلا به ایدز در اصفهان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از تولد ۶۲ نوزاد سالم از مادران باردار مبتلا به ایدز در این استان خبر داد.
آیا مادران مبتلا به ایدز میتوانند باردار شوند؟
به گزارش
پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، حمید گلهداری روز سهشنبه در همایش هماندیشی روز جهانی ایدز در کتابخانه مرکزی اصفهان، اظهار کرد:
مادران باردار مبتلا به ایدز (HIV) امسال در این استان ۶۲ نوزاد سالم به دنیا آوردند و این نشاندهنده زندگی عادی مبتلایان به این ویروس است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه افزود:
مبتلایان به ایدز میتوانند ازدواج کنند باردار شوند، به مراکز درمانی مراجعه کنند و عمر طبیعی خود را داشته باشند مشروط به اینکه به موقع تشخیص داده شود و به موقع درمان شوند. بالغ بر ۳۰ سال از تشخیص این بیماری در اصفهان گذشته است پس از این مدت باید ارزیابی شود که ما موفق به چند درصد تشخیص شدهایم که آمار جهانی درصد شیوع این بیماری را ۱۵ صدم درصد اعلام کرده است که این رقم برای کشورهای غربی است و در کشور ما کمتر است.
گلهداری با اشاره به شناسایی مبتلایان ایدز، گفت:
اگر براساس همین ۱۵ صدم درصد در استان اصفهان با جمعیت حدود پنج میلیون نفر ارزیابی کنیم باید حدود هفت هزار نفر شناسایی شده باشند در حالی که کمتر از یکهزار نفر شناسایی شدند که این آمار در کشور ۴۲ هزار نفر است.
ضرورت آموزش و آگاهیرسانی در زمینه بیماری ایدز
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص آموزش و آگاهیرسانی، تصریح کرد:
بر این اساس میطلبد که مقوله آموزش و آگاهیرسانی در جامعه جدی گرفته شود و مردم را ترغیب کنیم و از بحث انگ زدن فاصله بگیریم.
وی با بیان اینکه برخی از این افراد از بیماری خود اطلاع ندارند و زمانی مراجعه میکنند که خیلی دیر میشود، گفت:
در مقابل خیلیها میدانند ولی میترسند بازگو کنند که این انگ به آنها چسبیده شود و طرد شوند ولی اگر آموزش داده شود که الان شرایطی فراهم شده که مادر باردار بتواند بارداری خود را انجام دهد و نوزاد سالم به دنبال بیاورد بسیاری از مبتلایان برای درمان مراجعه خواهند کرد.
گلهداری همچنین سن مبتلایان به این بیماری را ۲۴ تا ۴۰ سال و در سطح جمعیت جوان جامعه عنوان کرد و گفت:
این درحالیست که قرار است این جمعیت آینده مملکت را بسازند در شرایطی که مملکت به کمبود نیروی جوان مواجه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه افزود:
در حوزه بهداشت دسترسی برابری برای مردم فراهم شده و اکنون در استان حدود یکهزار واحد بهداشتی وجود دارد که آزمایش فوری اولیه را انجام میدهند و اگر تست فرد مثبت بود میتواند آزمایشهای بعدی را انجام دهد. این در حالیست که یکی از مشکلات و نقطه ضعف در حوزه بهداشت این است که افراد به پایگاه سلامت در محله زندگی خود مراجعه نمیکنند و تنها این استقبال در زمان شیوع کرونا و برای دریافت واکسن بود.
تعهد دولت مبنی بر کنترل و پیشگیری بیماری ایدز با مشارکت سمنها
ولیالله نصر اصفهانی، مدیرکل بهزیستی اصفهان نیز در خصوص کنترل و پیشگیری بیماری ایدز، اظهار کرد:
معاونت پیشگیری این سازمان اقدامات موثری را برای تعهد دولت مبنی بر کنترل و پیشگیری بیماری ایدز با مشارکت سازمانهای مردم نهاد و موسسات دولتی در دستور کار دارد.
وی در ادامه افزود:
این سازمان با انواع آسیبهای اجتماعی از جمله کودکان کار و خیابانی که چهار برابر کودکان هم سن خود در معرض ابتلا به این بیماری هستند و همچنین معتادان تزریقی و همسران آنها و دیگر اقشار ارتباط دارد .
مدیرکل بهزیستی اصفهان در پایان پیرامون اهداف ای سازمان برای کنترل بیماری ایدز، بیان کرد:
در مجموع ۶ هدف در این سازمان در جهت کنترل و پیشگیری این بیماری دنبال میشود که شامل انجام آزمایش برای جمعیت هدف در معرض آسیب، در اختیار گذاشتن ابزار کاهش آسیب، آموزش، کنترل بیماری و ارائه خدمات در مراکز مثبت زندگی است.
لازم به ذکر است، اول دسامبر مصادف با یازدهم آذرماه روز جهانی مبارزه با ایدز است.
انتهای پیام//