بازگشت به صفحه اخبار
دوشنبه 07-09-1401
دسته بندی: سلامت

امضا تفاهم‌نامه همکاری بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی

تفاهم‌نامه همکاری بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف ارتقاء سلامت جامعه و پیشگیری از آسیب‌های این حوزه امضا شد.

اطلاع‌رسانی به موقع مانع بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی می‌شود

 
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آزنیک، مراسم امضا تفاهم‌نامه همکاری بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عصر روز دوشنبه ۷ آذرماه در ساختمان اداری جام جم با حضور جمعی از مدیران و نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد برگزار شد.
رئیس بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در این مراسم با تاکید بر اهمیت و ضرورت آگاهی‌رسانی به جامعه برای جلوگیری از مشکلات جامعه، اظهار کرد: ما در موضوع پیشگیری آسیب‌های اجتماعی، سه سطح اصلی داریم. سطح یک مربوط به آگاه‌سازی و ارتقاء سلامت، سطح دوم، مداخله و سطح سوم مربوط به توانمندسازی هست.
 
مصطفی راستینه در ادامه افزود: ما اگر سطح یک را به خوبی پوشش دهیم و در آن با قدرت فعالیت کنیم، قطعا کار در سطح دوم و سوم (مداخله و توانمندسازی) آسان‌تر و خلوت‌تر خواهد بود. اطلاع‌رسانی به موقع در مدت زمان طلایی مشکل یا بحران، می‌تواند مانع بروز خیلی از اتفاقات منفی شود تا مردم آگاه، هوشیار و سلامت بمانند.
 

ترسی از روراست بودن با جامعه و دادن آمار واقعی نداشته باشید

 
وی با بیان این که طبیعی است که اگر آسیب‌ها را به موقع به مردم اطلاع دهیم، خیلی از تبعات منفی آن رقم نخواهد خورد، گفت: باید رویکرد و نگرش را نسبت به اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم و دادن آمارهای دقیق و واقعی به مردم تغییر دهیم و ترسی از روراست بودن با جامعه و دادن آمار و اطلاع دقیق و واقعی نداشته باشیم. به عنوان مثال در جریان همین اغتشاشات اخیر، اگر می‌توانستیم یک مقدار درایت داشته باشیم و مدیریت کنیم شاید کار به اینجا نمی‌کشید که حالا بیگانگان بخواهند برای ما تصمیم‌گیری کنند و برنامه‌های مختلف برای مردم و جوان‌های ما بچینند و از این که کشور دچار این تنش‌ها شده خوشحال باشند.
 

سازمان‌های مردم نهاد بهترین بازو اجرایی برای دستگاه‌های دولتی هستند

 
راستینه با تاکید بر این که سازمان‌های مردم نهاد بهترین بازو اجرایی برای دستگاه‌های دولتی هستند، تصریح کرد: این سازمان‌ها می‌توانند در حوزه‌های مختلف به دستگاه‌های دولتی کمک کنند. ما باید به همه ثابت کنیم که آگاه‌سازی، اطلاع‌رسانی و ارتقاء سلامت در اولویت همه کارهای ما می‌باشد.
 
وی در ادامه افزود: با اینکه همه می‌دانیم در کشور ما متاسفانه مداخله در اولویت است و پیشگیری در مرحله دوم قرار دارد، اما ما باید به این سطح سواد برسیم که پیشگیری، در اولویت همه کارهای ما باشد و این را درک کنیم که با پیشگیری می‌توانیم جامعه‌ای سالم، آباد و سرحال داشته باشیم؛ در غیر اینصورت دچار مشکلات زیادی خواهیم شد و برای حل این مشکلات دائما دستمان جلوی مردم دراز خواهد بود در حالی که مشکلات با آگاه‌سازی و توجه به موضوع پیشگیری با کمک دلسوزانی که در کشور هستند به راحتی حل می‌شوند.
 

ارتقاء سطح کیفی سلامت جامعه را دنبال می‌کنیم

 
رئیس بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در پاسخ به سوال خبرنگار آزنیک در خصوص جزئیات انعقاد این تفاهم‌نامه، اظهار کرد: قرار بر این شد که تفاهم‌نامه‌ای با مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی منعقد شود که کارهای اجرایی و آگاه‌سازی مردم بر عهده بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد باشد و کارهای علمی و پژوهشی و تحقیقات حوزه ویروس شناسی از جمله ویروس HPV بر عهده مرکز ویروس شناسی باشد تا هم بنیاد و هم مرکز ویروس شناسی به صورت هدفمند و متمرکز بر روی کار خود مسیر ارتقاء سطح کیفی سلامت جامعه را دنبال کنیم.
 
راستینه در ادامه افزود: در مذاکرات و صحبت‌هایی که صورت گرفت، قرار بر این شد تا بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به عنوان مرجع و به عنوان یک دانشگاه پیشگیری مرکزیت این موضوع را بر عهده بگیرد و سازمان‌های مردم نهاد، فضای مجازی و رسانه‌ها را برای اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم به خط کند.
 

آگاهی بخشی و پیشگیری در زمینه ویروس‌ها به خصوص ویروس مقاربتی HPV

 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار آزنیک پیرامون هدف اصلی این تفاهم‌نامه، خاطرنشان کرد: هدف اصلی تفاهم‌نامه‌ای که امروز منعقد شد این است که بتوانیم موسسات و سازمان‌های مردم نهاد کشور را بسیج کنیم برای اینکه به مردم در حوزه این نوع ویروس‌ها و به خصوص ویروس مقاربتی HPV آگاهی دهیم. همانطور که در جلسه ذکر شد، این ویروس یک نوع ویروس با شیوع پنهان در جامعه است و مانند کرونا در جامعه عیان و شناخته شده نیست.
 
رئیس بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با تاکید بر این که باید در خصوص این بیماری پنهان اطلاع‌رسانی گسترده در جامعه انجام شود، گفت: این تفاهم‌نامه از امروز در مسیر خود آغاز به حرکت می‌کند و ما سعی میکنیم تا با جلسات ماهانه با سازمان‌های مردم نهاد این موضوع را ساماندهی کنیم و بعد وارد فاز اجرا شویم.
 

نمود بیشتر تاثیر سازمان‌های مردم نهاد در حوزه سلامت‌

 
دبیر فراکسیون سازمان‌های مردم نهاد مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در این نشست ضمن ابراز خرسندی از عقد این تفاهم‌نامه، اظهار کرد: تعامل بین این دو دستگاه غیر دولتی می‌تواند در فراهم کردن فضای تسهیل‌گری در حوزه مشارکت فضای علمی و مردمی موثر باشد. این تفاهم‌نامه قدمی مبارک و فالی نیک است که سرآغاز آن امروز امضا می‌شود.
 
عبدالوهاب بیگ‌پور در ادامه افزود: امیدوارم که این فضا، بستر و عرصه‌ای برای نمود بیشتر تاثیر سازمان‌های مردم نهاد در حوزه سلامت‌ باشد.
 
دبیر فراکسیون سازمان‌های مردم نهاد مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود با اشاره به فعالیت مجلس شورای اسلامی، گفت: آن چیزی که در مجلس شورای اسلامی و در دولت مردمی آقای رئیسی بسیار مورد توجه است، تبلور و حضور مردم در حوزه‌های اجتماعی است. یکی از مواردی که می‌تواند خیلی تاثیر گذار واقع شود و به ارتقاء دانش اجتماعی و ارتقاء سلامت مردم کمک کند، همین حضور سازمان‌های مردم نهاد در این عرصه است که آقای دکتر راستینه در بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به خوبی پیگیر این موضوع هستند.
 

آغاز فعالیت‌های پیشگیرانه جهت آگاه‌سازی به موقع به تمامی اقشار جامعه

 
در ادامه این مراسم نیز نمایندگان و مدیران موسسات و سازمان‌های مردم نهاد حاضر در جلسه جهت همکاری در راستای تحقق اهداف این تفاهم‌نامه اعلام آمادگی کردند. لازم به ذکر است در پایان این مراسم تفاهم‌نامه مذکور در راستای ارتقاء سلامت و پیشگیری از آسیب‌ها و با هدف آغاز فعالیت‌های سطح یک (پیشگیرانه) جهت آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی به موقع به همه اقشار مختلف جامعه، بین بنیاد پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران به امضا رسید.
 
 
انتهای پیام//