پنج‌شنبه 11-01-1401
دسته بندی: تغذیه , تغذیه کودک , مهرنوش صادقی ,
چطور کودک خوش غذا داشته باشیم

چطور کودک خوش غذا داشته باشیم

تغذیه مناسب در کودکان مبحثی مهم در رشد و سلامت کودکان محسوب می‌شود. از این‌رو برای تنظیم اشتهای کودک و داشتن کودک خوش اشتها انجام اقدامات مهم زیر را به والدین توصیه می‌کنیم.

1- تغذیه کودک را در حجم کم شروع نمایید. 

2- با توجه به اشتهای کودک به او غذا دهید و اجازه دهید تا کودک تمایل به غذا خوردن را نشان دهد، سپس قاشق را به سمت دهان کودک ببرید. در اصطلاح قانون اول دهان بعد قاشق را رعایت نمایید. 

3- با فراهم کردن محیط شاد و آرام از طریق بیان کلمات محبت آمیز با کودک می‌توان تمایل کودک به غذا خوردن را افزایش داد. دقت نمایید که از موسیقی یا تلویزیون در هنگام غذا دادن به کودک استفاده نکنید، زیرا باعث حواس‌پرتی و عدم تمرکز و تمایل کودک به غذا می‌شود.

4- اجازه دهید کودک به غذا دست بزند، این امر باعث ایجاد احساس بهتر در کودک و برقراری ارتباط با غذا می‌شود. 

5- زمانی که کودک گرسنه است به او غذا دهید و هرگز اجباری در غذا دادن به کودک نداشته باشید.

6- در غذا دادن به کودک عجله نکنید و با سرعت کودک هماهنگ باشید.

7- برای معرفی غذاها و طعم های جدید به کودک صبور باشید. با توجه به تحقیقات انجام شده در حوزه تغذیه کودک ممکن است بین 15 -20 دفعه نیاز باشد تا غذای جدیدی را به کودک معرفی کنید و در صورتی که بعد از اولین دفعات کودک از خوردن غذاهای جدید اجتناب نمود، می‌توانید با چندین راهکار موثر همانند افزودن ادویه‌های جدید، تغییر ظرف غذا، ارائه خلاقیت در سرو و تزئین غذا یا تغذیه کودک توسط فردی مانند پدر که کودک احساس عاطفی خوبی با او دارد، می‌توانید ذائقه کودک را با طعم‌های جدید آشنا کنید.

9- مهمترین نکته شروع حس استقلال طلبی در 9 ماهگی کودک است، در صورت مشاهده رفتارهای مبنی بر استقلال به فرزند خود اجازه دهید تا به صورت مستقل غذای خود را بخورد.

برای دیدن ویدیوهای بیشتر کلیک کنید برای همکاری با ما کلیک کنید