چرایی و چالش استقلال نوجوانی
استقلال نوجوانان و نکات مهمی که والدین باید بدانند
در ویدئوی قبلی موضوع
استقلال طلبی نوجوان را شروع کردیم؛ در ادامه آن موضوع، در این ویدئو در مورد اینکه چطور مستقل شدن و خودمختاری نوجوانان تبدیل به چالش می شود صحبت می کنیم.
قبل از اینکه به عنوان والد، از خود بپرسیم چرا نوجوان ما انقدر سرکش شده و در برابر ما، ارزش ها و باورهایمان طغیان می کند؟ از خود مان بپرسیم: این سرکشی و استقلال خواهی چه معنایی برای ما دارد؟
چند مورد از دلایلی که باعث ایجاد چالش در مسیر استقلال طلبی نوجوانان می شود را در ادامه ذکر می کنیم:
1-بعضی از والدین این استقلال طلبی را، به این معنا می گیرند که نظام های ارزشی که بسیار برای آن سرمایه گذاری کرده اند، زیر سوال می رود!
2-گاها والدین این فاصله گرفتن نوجوانان از خانواده را، دوست نداشتن آنها تعبیر می کنند و استقلال طلبی نوجوان را به این صورت تفسیر می کنند که دیگر ما را قبول ندارند.
3-هستند والدینی که روی فرزندشان سرمایه گذاری می کنند تا آرزوهایی که خودشان داشته اند و به آنها نرسیده اند را دنبال کند، آنها با استقلال طلبی نوجوان شان نگران تکلیف آن آرزوها می شوند!
4-گاهی والدین نشان های جدا شدن و فاصله گرفتن نوجوان از خودشان را، نشانه ی بی احترامی و بی ارزشی خانواده می دانند.
5-بعضی وقت ها هم والدین نگران نقش خودشان هستند! اینکه اگر نوجوان مستقل شود و به او نیازی نداشته باشد، نقش او به عنوان والد چه می شود؟
واقعیت این است که نوجوان ما قرار است در این مسیر به استقلال برسد و برای خودش یک هویت مجزا بسازد و این به این معنا نیست که هر کدام از موارد بالا رخ دهد! نوجوان در حال طی کردن مسیر طبیعی زندگی خودش می باشد و اگر ما این را نپذیریم ممکن است به او آسیب برسانیم و او را از مستقل شدن بترسانیم.
برای توضیحات تکمیلی در مورد چرایی و چالش استقلال نوجوانی، ویدئوی بالای صفحه را تماشا کنید.
برای همکاری با ما کلیک کنید